Start Nieuws
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Gecombineerd WZC Heren team kamioen Open water Polo toernooi van Vianen PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
dinsdag 10 juli 2018 08:46

Zaterdag 7 Juli heeft een gecombineerd WZC Heren team het Open water Polo toernooi van Vianen gewonnen. Tijdens heerlijk zonnig weer werden de volgende resultaten bereikt:

WZC - Albatros A 11-7
WZC - Watervlo 12-8
WZC - Albatros B 8-8

Vooral de laatste wedstrijd was noemenswaardig, daar de eindstand werd bereikt na 1-7 achter te hebben gestaan.

Het WZC team bestond uit: Ramon, Ivo, Michiel en Ernst (H6), Mark (H5), Viktor (H3), Niels (DES, ex H6) en nieuwelingen/herintreders Tonnie en Collin.

Het was een mooie dag en de eerste prijs (een softijsje de man) werd vol trots genuttigd.

Vianen-20180707

 
SG WZC heeft een nieuwe hoofdtrainer voor de damesselectie! Kees Brits PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws - Waterpolo nieuws
dinsdag 29 mei 2018 22:24

Afgelopen zaterdag lag er al een principe akkoord wat, na een gesprek met dames 1 en de aanstormende jeugd dinsdag, geleid heeft tot een definitieve overeenkomst. In de gesprekken van dinsdag zijn de verwachtingen afgestemd en vervolgens kwam het hoge woord eruit: Kees en de dames gaan er komend seizoen vol voor om de bovenste 8 te halen in de 1e klasse Bond (samenvoeging van de Overgangsklasse en de 1e klasse).

Wij wensen Kees en de dames alle succes en zijn als club zeer blij dat deze samenwerking tot stand is gekomen.

Om meer over Kees te weten te komen wordt verwezen naar het interview dat begin vorig seizoen is gepubliceerd.

Kees-01

 
Nieuwe Hoofdtrainers (Heren en Jeugd C t/m F) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws - Algemeen nieuws
vrijdag 13 april 2018 13:45

HOOFDTRAINER HEREN - KORS VAN TILBURG

De TC is verheugd bekend te kunnen maken dat Kors van Tilburg vanaf komend seizoen de Heren Selectiegroep onder zijn hoede zal nemen. Kors heeft de afgelopen twee seizoenen de Dames Selectiegroep getraind en dames 1 gecoacht en stapt nu over naar de heren. Wij wensen Kors en de heren veel sportief succes. Zie ook dit artikel om Kors beter te leren kennen.

Kors van Tilburg

 

 

HOOFDTRAINER JEUGD (C T/M F) - KEVIN VD BOS 

Nog meer goed nieuws, want wij kunnen ook bekendmaken dat Kevin van den Bos zich vanaf begin mei in gaat zetten als Hoofdtrainer voor de C t/m F Jeugd. Bob vd Knaap en Chantal Keyzer blijven verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de A/B groep.
Samen met Bob en Chantal zal Kevin het Jeugdplan verder uitwerken, waarbij aangegeven dat dit qua tactiek en systemen natuurlijk moet aansluiten bij hoe er bij de dames- en heren senioren wordt gespeeld.
Verder zal Kevin de assistent-trainers/coaches en de minder ervaren trainers/coaches begeleiden en opleiden en zal hij zelf ook trainingen geven en een team gaan coachen.
Hieronder stelt Kevin zich nader aan jullie voor:

Hallo iedereen,
Ik ben Kevin van den Bos, 21 jaar en ik ben momenteel aan het afstuderen aan de opleiding Sportmanagement van de Haagse Hogeschool. Ik ben geboren in Den Haag maar woon al een jaar of 15 in Zoetermeer. Mijn hobby's zijn films kijken, een goede Work-Out en natuurlijk waterpolo.

Kevin vd Bos

Ik waterpolo nu al ongeveer 10 jaar. Ik heb in die tijd de gehele jeugdopleiding van SG WZC doorlopen en ik heb een jaartje bij de senioren gespeeld. Twee jaar geleden heb ik de keuze gemaakt, en de kans gekregen, om in Gouda, bij Widex GZC Donk te gaan spelen. Afgelopen seizoen heb ik met het 3e team op het hoogste niveau van Nederland gespeeld, namelijk de Reserve Eredivisie. Ik hoop dat er nog vele polojaren volgen!
Bij SG WZC ben ik toen ik 14 was begonnen met training geven en daar geniet ik nu nog steeds van. Daarom ben ik heel enthousiast en dolblij dat ik nu de kans krijg de jeugdopleiding van de club mede vorm te gaan geven. Hier kijk ik heel erg naar uit en ik hoop, in samenwerking met de coaches en trainers maar natuurlijk ook de andere vrijwilligers, iets moois neer te kunnen zetten waar we over een aantal jaar tevreden op terug kunnen kijken.

 
Uitnodiging ALV's basisverenigingen PDF Afdrukken E-mailadres
Bestuur - Algemeen
dinsdag 13 maart 2018 14:13

Het is weer tijd voor de Algemene Leden Vergadering. Omdat wij een startgemeenschap zijn en wij twee basisverenigingen hebben, hebben wij te maken met twee leden vergaderingen

Voor de uitnodiging van WVZ, klik hier

Voor de uitnodiging van ZVZ, klik hier

Voor beide verenigingen wordt de vergaderingen gehouden op dinsdag 20 maart.

 
WZC Dames 1 is thuis te sterk voor De Vennen: 13-8 PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
maandag 12 maart 2018 22:43

Na een ruim verlies thuis tegen koploper Haerlem, trad het eerste damesteam van WZC thuis in De Veur aan tegen de dames van De Vennen uit Dongen. Bij het publiek zat de sfeer er goed in: na een aantal verloren wedstrijden hoopten de trouwe fans nu op een betere tijd. In verband met het niet kunnen spelen van Julia (pink) en Esther (schouderblessure) werd het team versterkt met de jonge talenten Marit en Mila; Danique en Anne zijn inmiddels bekende krachten van het team.

WZC had de opdracht om zo snel mogelijk Marjo veel doelpunten te laten maken. Nadat Dagmar de eerste aanval van De Vennen had gestopt, kon Joëlle voor het eerst aanleggen: helaas, over. Nog geen minuut later was het wel raak: gedecideerd schoot Joëlle met haar onvoorspelbare schot de thuisnul van het bord. In een overtal situatie kwam De Vennen langszij en de thuisploeg zette een tandje bij: snel werden drie fraaie doelpunten gemaakt door Marise (hard van afstand in de hoek), Joëlle (hetzelfde in de andere hoek) en in overtal situatie tikte Nicoline de pass op maat van Eveline achter de keeper: 4-1. De Vennen probeerde wat terug te doen, maar Dagmar was ook goed op dreef en verrichte een aantal belangrijke saves. Er was een hoge boogbal nodig om haar te kloppen; een break werd in 2e instantie benut: 4-3.

Vanaf het tweede part mocht aanvoerster en topscorer Nikkie ook een duit in het zakje doen. Eerst legde Marjo de bal op maat voor haar neer, zodat ze met een slinger kon scoren. Nadat de volgende aanval afgeslagen was kon Dagmar haar met een verre uitgooi bereiken, wat goed was voor het volgende doelpunt: 6-3.. Vervolgens gaf Nikkie met een gehaaide pass Nicoline de bal, die haar 2e doelpunt maakte. Omdat de scheidsrechters de dames kort hielden, waren er halverwege het 2e part al 9 P's uitgedeeld aan beide teams. Het was geen gemene wedstrijd, maar de dames gingen er wel vol in. Een verdedigende fout van de thuisploeg leidde tot een strafworp voor De Vennen: 7-4. De stand halfweg werd bepaald door Marise, die alweer van afstand het doel raakte.

Na de 5 minuten rust waarin De Vennen van keeper wisselde, nam WZC het voortouw: Nikkie scoorde uit een vrije worp en Joëlle van afstand: 10-4. Daarna golfde het spel heen en weer: Genieten voor de fans, hard werken in het water... Met name Marjo blonk uit in werklust. De Vennen schoot eerst een strafworp over; bij de volgende overtal situatie was het wel raak: 10-5. Een boogje van Mariska werd net overgetikt door de keeper waarna Nikkie de hoekworp benutte: 11-5. Een verrassend afstandsschot van De Vennen: 11-6 en uit een break werd het 11-7. Het was nog niet gedaan...
Bij de volgende aanval van De Vennen werd weer de bal uit de handen getikt door de Zoetermeerse verdediging, wat een P opleverde - en een UMV. De inzet werd gelukkig door Dagmar gepakt.
In het laatste part waren de 9 Dongense dames vermoeid en ook de Zoetermeerse dames vonden het mooi geweest. Mariska scoorde van afstand (zonder boogje); De Vennen scoorde nog een keer uit overtal en Marise bepaalde de einstand: 13-8. Kors was tevreden, nam nog een timeout en liet de beide jeugdtalenten de wedstrijd afmaken.
Het publiek was tevreden: een spannende wedstrijd en een mooie en verdiende overwinning van WZC.
Volgende wedstrijd: zaterdag 17 maart, thuis tegen De Gouwe.

nikkie De Vennen

Nikkie van Veen  in de thuiswedstrijd tegen ZV De Vennen

 

 
Jantje Beton PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws - Algemeen nieuws
woensdag 07 maart 2018 20:19

Schermafbeelding 2018-03-07 om 20.35.44

We collecteren voor de waterpolovereniging SG WZC, om zo extra geld te genereren voor onze jeugd- en senioren teams.
Wat wij hiermee willen doen? Denk bij de Jeugd bijvoorbeeld aan het huren van een bus voor het jeugdkamp of het deelnemen aan leuke waterpolo toernooien. Voor de senioren denken we dan bijv. aan extra trainingsmogelijkheden, leuke toernooien en andere verbindende activiteiten.

Wilt u ook een donatie  doen, klik dan hier: Jantje Beton

 
WZC dames minder op schot dan Waterpolo Den Haag: 10-7 PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
zondag 25 februari 2018 13:08

De ontmoetingen tussen Waterpolo Den Haag en WZC hebben een speciaal karakter. De verenigingen kennen elkaar heel goed: leden worden uitgewisseld, elkaars wedstrijden worden bezocht en je komt elkaar ook nog wel eens in de stad tegen. Kortom: buren - en dus erg belangrijk om tenminste een gelijkspel te halen, zoals bij de vorige afleveringen in dit seizoen gebeurde - of bij voorkeur, van te winnen!

13 Haagse dames traden zaterdag in de goedbezette Hofbad-disco aan tegen 11 Zoetermeersen. Bij WZC ontbraken Nico en Marjo vanwege sneeuwpret, en Julia omdat haar pink nog niet in bad mag. Naast de inmiddels vaste krachten Anne en Danique had coach Kors nu ook Femke en Marit ter beschikking, de laatste is een talent uit de eigen jeugd. De tribune zat vol met bekende gezichten en nieuw geliefden, die nadat de muziek uitgezet was, zagen hoe WPDH snel op voorsprong kwam na de eerste swimup: 1-0. De verdediging van WPDH gaf vervolgens eerst Mariska en vervolgens Marise vrije doorgang, wat leidde tot gericht schoten: 1-2. Daarna sloeg de vlam in de pan: in het eerste part kreeg WZC maar liefst 3 strafworpen tegen, die alledrie gestopt werden door Dagmar of Dagmar's houtwerk. De Haagse ploeg kwam nog wel langszij door een schot uit draai: 2-2.

In het tweede part gingen de ploegen gelijk op. Aan beide kanten werd veel gezwommen, getrokken en vastgehouden... de scheidsrechters kwamen ogen te kort om alles te zien. Beide ploegen kregen en misten een strafworp. Dagmar werd gepasseerd met een boogbal, waarna Nikkie in een onoverzichtelijke situatie de bal achter de lijn werkte - en nog een keer extra het doel inzwom zodat de scheidsrechters het ook als doelpunt telden. Vervolgens scoorde ze mooi van afstand uit een vrije worp: 3-4 en kwam WPDH weer langszij tijdens een ondertal situatie.

Aan het begin van het 3e part sloeg WPDH het gaatje wat het eindresultaat zou bepalen. Een verdedigingsfout leidde tot 5-4, waarna in ondertal het 6e (tegen)doelpunt werd gescoord door WPDH. Nikkie maakte voor WZC nog wel de aansluitende treffer maar een break leverde WPDH 7-5 op, en na de 3e P voor Nikkie werd het 8-5. Femke maakte net voor tijd een schitterend doelpunt uit een persoonlijke midvoor actie: 8-6.

WZC ging voor de punten in het 4e part en ook WPDH speelde met veel inzet. Nadat ook Esther een rode vlag had gekregen, behoedde Dagmar haar team voor een grotere achterstand door een paar mooie saves. WZC streed om de achterstand weg te werken en na een fraaie pass van Anne kon Joelle de 7e in het Haagse doel schieten - nog 2 te gaan in 2 minuten - moet kunnen!
Helaas vervloog de hoop op een (verdiend) gelijk spel toen WPDH een ondertal situatie benutte en de eindstand bepaalde op 10-7. Een teleurstelling voor coach Kors en zijn meiden.
Volgende wedstrijd WZC Dames 1: zaterdag 3 maart, 20:30 thuis tegen ZV Haerlem.

dames 1 laatste wedstrijd

 

 
Wedstrijdverslagen week 8 PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
zondag 25 februari 2018 13:03

WZC DG2 (Gemengd-D <13) - AZC 3-13
Na de verdiende winst van vorige week mocht de D2 deze week aantreden tegen AZC, dat 2e staat. AZC was duidelijk de sterkere ploeg en liep snel uit naar 0-4 voordat WZC iets terug kon doen. Doelpunten van Yela, Troy en Seppe bepaalden het eindscore van WZC.
Volgende wedstrijd: zaterdag 17 maart, uit tegen De Gouwe.
Asp D2

WZC Heren 5 - Wiekslag Heren 5: 9-3
In een stille Veur haalde WZC een makkelijke overwinning tegen hekkensluiter Wiekslag. Tot 3-3 in de 2e periode ging de stand gelijk op, daarna waren de doelpogingen van Wiekslag niet effectief meer terwijl Thijs en Sander voor WZC het net wel wist te vinden.
De volgende wedstrijd is op zaterdag 10 maart, thuis tegen WIDEX GZC Donk

OZV Heren 1 - WZC Heren 1: 2-8
Terwijl de dames van WZC streden tegen WPDH, mocht het eerste herenteam aantreden tegen OZV uit Oudewater, spelend in Harmelen. Casper opende de score uit een overtal situatie. Na de gelijkmaker scoorden Colin en (weer) Casper in de 2e periode: 1-3. Nadat Guido in de 3e periode een strafworp had benut, deed OZV wat terug: 2-4. Bij de volgende overal situatie werden de instructies van de succesvolle coach Kees Brits goed uitgevoerd: 2-5 door Alain. De volgende strafworp leverde het 6e doelpunt op. In het 4e part wist OZV niet te scoren, terwijl Bogdan en Laurence wel weer scoorden uit overtal en zo de eindtand bepaalden.
Door de winst zijn de heren geklommen naar een fraaie 5e plaats, net achter Z&PC en boven d'Elft.
Volgende wedstrijd: zaterdag 3 maart, 19:15 thuis tegen Wave Heren 1, dat 8e staat.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 79
SG WZC op Facebook SG WZC op Twitter
 

Komende evenementen