Start Nieuws
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Dames 1 geeft geweldig partij aan PSV 1: 9-11 PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
zondag 12 maart 2017 13:48

Op zaterdag 11 maart zaten de liefhebbers van Zoetermeers waterpolo weer klaar in De Veur voor de wedstrijd van Dames 1 in klasse 1C. Om 17:50, direct aansluitend aan de wedstrijd van WZC D1 (een wedstrijd met hoge kijkwaarde), stonden beide teams, HDS, jury en scheidsrechters klaar om de wedstrijd te beginnen. Ook de geluidsinstallatie werkte na wat aandringen mee. De dames van PSV 1 zijn "de grote zussen" van PSV 2, het jonge team dat door WZC 1 werd uitgeschakeld voor de beker. PSV stond voor de wedstrijd 4e, WZC 6e in klasse 1C.

De thuisploeg begon heel voortvarend aan de wedstrijd. Hoewel de swimup verloren werd en eindigde in een boogbal die achter Anouk in het doel verdween, kon Marloes al op 6'28 aanleggen voor een strafworp: 1-1. Joelle liet zien dat ook zij het boogbalschieten onder de knie heeft: 2-1. Uit overtal werd het 2-2 waarna Nikkie haar specialiteit, het werkdoelpunt, liet zien: 3-2. De volgende overtal situatie leidde tot 3-3 en het part werd afgesloten met een hard schot van Nikkie: 4-3.

Het actieve en goede spel van beide teams werd voortgezet in de volgende periodes. De toeschouwers zagen een zeer spannende wedstrijd waarin zo ongeveer alles gebeurde wat je bij waterpolo hoopt te zien, in positieve zin. Ook de scheidsrechters konden genieten van het spel: er werd gewaterpoloed en er werden geen gemene overtredingen gemaakt. Een strafworp tegen WZC belandde op de paal; Eveline verrichte hele mooie verdedigende acties door voor de tegenstander te springen als die aangespeeld werd en die zo reglementair weg te zetten; een assist van Juul werd door Nikkie met de vingertoppen ingetikt (5-3) en Anouk verhief het uit het doel halen van ballen die nog net niet helemaal over de lijn waren tot een kunst. Nikkie scoorde nog uit een overtal situatie (6-3). PSV ging over op boogballen waardoor het 6-4 en 6-5 werd. In het 3e part kwam PSV langszij uit een break (6-6), waarna Nico een Eindhovens cadeautje kreeg. Na een aanval lag zij nog op de 3 meterlijn van de tegenstander en werd daar door een verdediger van PSV aangezien voor een teamgenoot en aangespeeld. De keepster was kansloos.... (7-6). PSV scoorde vervolgens uit een overtal situatie (7-7) waarna Eveline op een pass van Marise 8-7 maakte. Vervolgens benutte PSV een strafworp: 8-8.

Tussen het 3e en 4e was er ruimte voor een gezellige samenzang ter gelegenheid van de verjaardag van de vaste reporter van dames 1 (Petra), die geleid werd door Dames 1 en Heren 6, en overgenomen werd door de tribune. Dank hiervoor!

In het laatste part vloeiden de krachten wat weg uit de thuisploeg, letterlijk gesproken dan, want de dames zijn wel topfit. Nikkie had haar 3e P gekregen en ook Marloes mocht in dit part voortijdig vertrekken. De Eindhovense ploeg zette aan en schoot veelvuldig op het doel van Anouk, die bijna net zoveel mooie saves verrichtte. Uit een (onnodige) overtal situatie kwam PSV op voorsprong: 8-9. De volgende overtal situatie werd ook benut: 8-10. Vervolgens miste PSV een strafworp; het laatste doelpunt van de bezoekers kwam uit een break: 8-11.
Coach Kors zette het team om en Marloes, toen nog aanwezig, voerde hevige strijd als midvoor: helaas zonder resultaat. Het meest spectaculaire doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Mariska, die haar specialiteit, de boogbal, liet intikken door een PSV verdediger: 9-11. Helaas was de tijd te kort voor WZC om nog langszij te komen. Weliswaar verlies voor WZC Dames 1, maar wel verdiend applaus voor beide teams!

Eindstand: 9-11 (4-3)(2-2)(2-3)(1-3) Doelpunten van Nikkie, Marloes, Eveline, Joelle, Nicoline en Mariska. Marjo was aanwezig als reserve, dank je wel Marjo!
Door dit resultaat staat PSV nog steeds 4e op 2 punten achter Het Y; WZC is gezakt naar de 7e plaats, op onderling resultaat achter WPDH, dat in Oldenzaal verloor van OZ&PC. OZ&PC staat nu 5e met 2 punten voorsprong op WPDH en WZC.

OZ&PC is ook de volgende tegenstander van WZC Dames 1: op 18 maart om 18:15 uur komen zij naar De Veur. Dit is ook de laatste competitie-thuiswedstrijd van WZC Dames 1, daarna trekken de dames weer het land in. Dus grijp uw kans!

Nicoline

 
SG WZC op Facebook SG WZC op Twitter
 

Komende evenementen