Start Nieuws
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Lat en paal stoppen WZC Dames 1: winst voor OZ&PC: 6-8 PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
zondag 19 maart 2017 18:44

Op zaterdag 18 maart speelde WZC Dames 1 de laatste thuiswedstrijd in de competitie 2016-2017, tegen het Oldenzaalse OZ&PC. Om 18:15 klonk het eerste fluitsignaal in De Veur, waarna de bezoeksters zeer voortvarend begonnen: na het winnen van de swim-up lag al na 13 seconden de bal achter Anouk, door een fraaie achterwaartse worp: 0-1.
Na nog een minuut keek WZC tegen een 0-2 achterstand aan en werd de Zoetermeerse tegenaanval ingezet. De WZC dames hadden in deze wedstrijd het geluk niet aan hun zijde; hetzelfde gold voor de palen en latten van de doelen die het Zoetermeers geweld moesten ondergaan. Met een arsenaal aan technieken (rechtdoor, achterwaarts, omhaal, boogbal) werd door diverse speelsters heel mooi de paal of de lat geraakt. Dat is wel heel spannend voor de toeschouwers, maar zet geen punten op het bord .... De Zoetermeerse score werd geopend door Marloes, die in een overtal situatie raak schoot: 1-2. OZ&PC deed vervolgens hetzelfde, 1-3. Een boogbal van Mariska werd gepakt door de keepster en de boog van Eef belandde ook al op de lat.

Het beeld van het eerste part werd voorgezet in de tweede periode. Na een break scoorde OZ&PC 1-4, waarna diverse WZC dames hard op paal en lat schoten. Nikkie scoorde in een overtal situatie 2-4, waarna OZ&PC een strafworp benutte (2-5) en WZC een strafworp op de onderkant van de lat schoot. De volgende strafworp werd wel benut: 3-5.

In de derde periode kwam WZC langszij door een doelpunt van Eef en een mooie achterwaartse draai van Nikkie. De scheidsrechters, die tot dat moment de wedstrijd goed in de hand hadden, raakten de grip kwijt waardoor het geheel wat chaotisch werd en het leven van een Zoetermeerse midvoor niet plezieriger: er werd nogal stevig afgestopt. OZ&PC scoorde uit een reguliere aanval 5-6; een Zoetermeerse overtal situatie eindigde (alweer) op de paal. Aan het eind van dit part ontstond een bijzondere situatie toen de scheidsrechters drie speelsters van WZC tegelijk uit het water stuurden. De resterende vier wisten een doelpunt van OZ&PC uit deze overtal situatie te voorkomen.

De Zoetermeerse dames zijn bekend om hun niet aflatende motivatie en hun vermogen om achterstanden om te buigen naar winst: zij werden hierin gesteund door speaker en publiek. Maar, zoals gezegd, het zat niet mee en het vizier stond niet scherp: lat en paal werden weer veelvuldig geraakt. OZ&PC was nog wel trefzeker: met een boogbal werd het 5-7 en een tater zorgde voor 5-8. Ruim een minuut voor tijd maakte Marise 6-8, en daar bleef het bij.

Eindstand: 6-8 (1-3)(2-2)(2-1)(1-2). Doelpunten van Nikkie, Marloes, Eveline en Marise.
Bijzonderheid: Svetlana zat geblesseerd aan de kant; Marjo had een goede invalbeurt. Dank voor het invallen Marjo!
Door dit resultaat staat WZC op de 7e plaats in klasse 1C, OZ&PC staat 5e.
Vanaf volgende week speelt WZC Dames 1 drie uitwedstrijden, om te beginnen zaterdag 25 maart, op theetijd (of ontbijttijd, voor sommigen) (16:00) tegen de dames van De Gouwe in zwembad De Sniep in Waddinxveen. Dat is dichtbij en u bent van harte welkom om de dames aan te moedigen!

OZPC nD1

 
SG WZC op Facebook SG WZC op Twitter
 

Komende evenementen