Start Nieuws
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Doelpuntenfestijn in Waddinxveen: De Gouwe – WZC Dames 1: 16-11 PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
maandag 27 maart 2017 17:58

Op een zonnige zaterdagmiddag verzamelde WZC dames 1 zich met hond bij De Sniep voor de wedstrijd tegen De Gouwe 1. Voor WZC zijn de wedstrijden tegen De Gouwe altijd leuk: niet alleen is De Sniep dichtbij, ook is de relatie met De Gouwe goed en wordt er fair gespeeld. En coach Kors heeft er zijn roots.... Het publiek kent De Sniep vooral van het doolhof naar de tribune: de route loopt dwars door de kleedkamers. Gezien de verbaasde blikken in de kleedkamers is dat niet bij iedereen bekend.

De reguliere keepster van De Gouwe was op krukken aanwezig, waardoor het doel moest worden verdedigd door een Olympisch kampioen - alleen toen was ze geen keepster. De wedstrijd kende vanaf het begin opmerkelijke momenten. Zo gooide de pupil die de bal in mocht gooien zo hard dat de bal halverwege de WZC kant kwam, pal voor de neus van Nikkie. Helaas vond de scheidsrechter dit niet goed... In het eerste part liep De Gouwe uit naar een 3-0 voorsprong, voordat Nikkie een strafworp versierde en Marlies (ook een leuke naam) vanaf 5 meter scoorde. Anouk voorkwam met een opvallende persoonlijke actie een doelpunt, waarna Nikkie een terugkaatsbal in schoot: 3-2.

Direct na het begin van het 2e part maakte de goed invallende Esther Klok de gelijkmaker. De keepster van De Gouwe had het moeilijk: Nikkie maakte met een hard schot 3-4. Door een aanpassing van het spelsysteem speelde Marloes meer in de aanval: uit een overtal situatie maakte ze 3-5. Nadat Nikkie alweer een strafworp versierd had werd het 3-6: kwam er een verrassing aan? De Gouwe nam een time-out en zette een tandje bij: uit 2 overtal situaties werd het 5-6. Helaas mislukte een break van Mariska met Julia net voor het einde van dit part.

Het derde part werd een doelpuntenfestijn. Door een misverstand in de WZC verdediging en het vasthouden van keepster Anouk werd het 6-6, waarna de teams om en om scoorden. Esther benutte een strafworp en Nikkie scoorde 2x: 9-9. Vervolgens sloeg De Gouwe een gaatje van 3 punten ondanks mooie saves van Anouk en een tater van Nicoline waar de invalkeepster zich op verkeek. Het part eindigde in met 13-10 op het bord.

In het vierde part kon WZC de achterstand niet meer inlopen. Ondanks goede verdedigende acties, nog een doelpunt van Esther en het aanvragen van de 3e time-out door De Gouwe, wat een vrije bal opleverde voor WZC in plaats van een man minder situatie, kon De Gouwe nog drie doelpunten maken, terwijl de omhaal die Eveline in gedachten had helaas mislukte.

Coach Kors was na afloop redelijk tevreden: "We hebben niet alle kansen die we hebben gekregen, benut en dat is wel jammer, want door de blessure van de keepster waren er mogelijkheden. We hebben wel goed gespeeld, ook in de verschillende posities die we hadden afgesproken."

Eindstand: 16-11 (3-2)(2-4)(8-4)(3-1). Doelpunten van Marloes, Nikkie, Esther en Nicoline. Esther en Chantal, bedankt voor het invallen!

De volgende wedstrijd van WZC Dames 1 is op zondag 2 april om 19:00 in Eindhoven, tegen de dames van PSV 1. Er is ruimte genoeg in het Pieter van den Hoogenband stadion voor alle Zoetermeerse fans, dus als u toch een dagje wilt shoppen in Den Bosch of Eindhoven is dit misschien een leuke afsluiting?

de Gouwe

 
SG WZC op Facebook SG WZC op Twitter
 

Komende evenementen