Start Nieuws
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Heren 6 wint – met Invisible Man - van MNC 8: 6-1 PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
maandag 27 maart 2017 18:04

Zaterdag 25 maart kwamen na de dameswedstrijden de herenballen in het water. Eerst dolde WZC heren 4 met MNC Dordrecht 6; daarna speelde Heren 6 waterpolo tegen MNC 8. Heren 4 is het waterrugbyteam van WZC. De waterpolo spelregels worden als indicatie gebruikt: alleen water, bal, doel en opponenten zijn nodig voor de strijd. Voor de waterpoloscheidsrechters was het bijna onmogelijk om de wedstrijd in de hand te houden; de tafel maakte overuren om de P's bij te houden, het publiek keek de ogen uit en de inzwaaiende teams van Heren 6 en MNC 8 leerden er per zwaai een truc bij.

Nadat Ferry een van de (ook door hem) geplaagde scheidsrechters had vervangen, begon het Nederlands elftal en WZC Heren 6 aan hun wedstrijden. In De Veur was het beter! WZC was niet compleet: Ric en Orlando waren niet aanwezig. Nadat Ivo de swim-up had gewonnen schoot Dennis al snel zijn eerste (afgekeurde) doelpunt achter de keeper van MNC. Daarna werd elke Zoetermeerse midvoor als hot dog behandeld: dubbele dekking dus. Na de P van Ed hielden de beide tablets van de tafel het voor gezien: de flexibele jury ging over op papier.

Heren 6 heeft een Invisible Man. U weet wel, zo'n speler die goed meespeelt, mooie passes geeft maar niet scoort, tegenstanders weglokt om de aanvallers de ruimte te geven, geen zware overtredingen maakt, fysiek niet opvalt, niet genoemd wordt in een verslag en alleen maar nullen heeft in Sportlink. Zelfs wanneer hij door de scheidsrechter wordt genoemd, weet de aanvoerder niet wie bedoeld wordt: zo'n Invisible Man dus. Deze Invisible Man won in het 2e part de swimup, weliswaar in 2e instantie, maar hij veroverde de bal en dat is belangrijk. Ook in dit part gebeurde weinig - behalve dat Ronald, Patrick en Kees een P kregen, Daan een belangrijke rol vervulde als spelverdeler en Dennis nog twee afgekeurde doelpunten maakte (het is echt niet toegestaan om uit een vrije worp na een overtreding binnen de 5 meter, direct op doel te schieten – ook niet als je de vrije worp erbuiten neemt). Wel een aanslag op de conditie, die doelpuntloze parten!

Toen Werner op de tribune had plaatsgenomen kon het scoren beginnen. Na de P van Ernst maakte Dennis zijn eerste reguliere doelpunt, snel gevolgd door de 2-0, via een mooie pass van Ivo. Hicham kreeg ook een P: gelukkig was Ramon weer goed op dreef en stopte alles wat tussen "zijn" palen en lat terecht zou kunnen komen. Goos schoot van ver raak: 3-0.

In het 4e part verraste MNC met een zeer fraaie achterwaartse bal Kees én Ramon: 3-1. De Invisible Man stak met bal het bad over en speelde naar Ivo, die met een onderwater draai (alleen hand en bal waren boven water) 4-1 scoorde. De 2e P voor Ed leverde MNC niets op, waarna Ivo de 5-1 scoorde. De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Kees. Nadat Ed eerst volleybalde en daarna zijn 3e P kreeg, nam Kees een rush naar het doel van MNC. Het beeld van Kees, die op volle snelheid, met dubbele boeggolf, hekgolf én de bal op je af komt stormen, boezemt elke keeper ontzag in ..... en terecht. Eindstand: 6-1.

Eindstand: 6-1 (0-0)(0-0)(3-0)(3-1). Doelpunten van Dennis, Ivo, Goos en Kees.

Bijzonderheden: door deze winst is WZC Heren 6 definitief 2e in hun (5e) klasse geworden, achter Poseidon, dat (gelukkig) graag wil promoveren. Heren 6 speelt de laatste wedstrijd van het seizoen op 8 april, uit tegen OZV. De Invisible Man heeft aangegeven dat hij in die wedstrijd graag visible wil worden. Met een doelpunt, of een P, of een UMV ... gewoon, iets om van die nullen af te komen.

 
SG WZC op Facebook SG WZC op Twitter
 

Komende evenementen