Start Nieuws
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Dames 1 verliest thuis ruim van ZV Haerlem Dames 1: 6-20 PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
vrijdag 06 oktober 2017 10:46

Na kampioen te zijn geworden in het vorig seizoen wilde ZV Haerlem om moverende redenen niet promoveren naar de eredivisie - dus komen ze ook dit seizoen weer in de Overgangsklasse uit. Ze zijn op voorhand al getipt voor het kampioenschap dit seizoen. Een zware opgave voor Dames 1 dus!

De thuisploeg had zich versterkt met Kim (voor Dagmar, die nog niet mag spelen), Marije en Anne. Nico was (terecht) niet geschorst vanwege haar – volgens de KNZB onterechte - rode kaart vorige week. Ook coach Kors was terug van vakantie en stond de dames aan de badrand bij. De ingestelde wegsversperring (A4 dicht, A44 ongeluk) was niet voldoende om de bezoekers te vertragen of uit hun concentratie te brengen. Daarbij had Haerlem kennelijk een deal gesloten met de latten en palen van de WZC doelen: die verhinderden structureel doelpunten van de thuisploeg.

De WZC dames waren niet slecht, Haerlem was wel beter. Vanaf het begin namen de gasten een voorsprong die ze niet meer afstonden, ondanks alle inspanningen van met name Nikkie, die ontelbare keren zich losvocht uit haar driedubbele dekking (je stopt haar immers niet af met maar 1 of 2 verdedigers) en schoot – maar die lat he.... De doelpunten van WZC waren zeker de moeite waard: 2 doortikballen van Marise en Nikkie uit zeer fraaie passes van Mariska, en Julia en Nico zwommen (van de lat...) teruggekaatste ballen in het doel. De Haarlemse dames wisten ook van uitdelen: tegen het einde van de wedstrijd kreeg Esther een klap op haar kaak die even uit het gewricht sprong, maar zich gelukkig bedacht en direct weer goed terecht kwam. Wel schrikken!

Volgende wedstrijd van Dames 1: zaterdag 7 oktober, uit tegen De Vennen in Dongen.

20170930-dames1

 
SG WZC op Facebook SG WZC op Twitter
 

Komende evenementen