Start Nieuws
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Wedstrijdverslagen week 42 - 21 oktober PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
zondag 22 oktober 2017 21:28

WZC DG*1 (Gemengd-D <13) - Waterpolo Residentie DG2: 19-2
Zie afzonderlijk verslag
Volgende wedstrijd: zaterdag 4 november in De Veur tegen WZK, dat 2e staat.

WZC Da4 - BZ&PC Da3: 8-2
Na de verrassende – en verdiende - zege op koploper AZC vorige week trad WZC Dames 4 nu aan tegen de nummer 2: het Bodegraafse BZ&PC, net als WZC een jong team. Beide teams startten voortvarend, maar WZC was op alle fronten net iets sterker. De dames pakten elkaar hard aan en vaak konden de toeschouwers op de tribune waarnemen dat spelers achteruit zwommen (aan een voet getrokken werden) of werden vastgehouden, aan badpakken en polsen. De beide scheidsrechters hadden goed zicht op de wedstrijd en hielden de dames (terecht) kort.
Het scoreverloop: Marise opende de score (1-0) waarna in het 2e part Danique, Sanne en Mila haar voorbeeld volgden. Uit overtal deed BZ&PC ook een punt in het net: 4-1. Inmiddels was de wedstrijd 7 P's verder, best veel.... In de 3e periode gooide Marit overtuigend een strafworp achter de keeper en scoorde BZ&PC ook: 5-2. Het laatste part was voor WZC: Mila, Marise en Danique bepaalden met elk een doelpunt de eindstand.
Door deze winst zijn de dames met stip geklommen van de laatste (9e) naar plaats 2 (op de KNZB website) c.q. plaats 3 (in de Sportlink app). De stand in deze klasse is erg vertekend, omdat het aantal gespeelde wedstrijden erg verschilt. WZC heeft 6 punten uit 5 wedstrijden, terwijl BZ&PC, dat nu 3e staat, 6 punten uit 3 wedstrijden heeft en andere teams pas 2 of zelfs 1 wedstrijd hebben gespeeld.
Dat neemt niet weg dat deze winst in de pocket zit en de dames hebben laten zien wat ze kunnen.
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, uit tegen Sassenheim Dames 2.

WZC CM1 (Meisjes-C <15) - Alkemade CM1: 11-5
De gastvrouwen lieten er vanaf het begin geen twijfel over bestaan dat zij zouden gaan winnen: alleen de eindstrand moest nog bepaald worden. Na het eerste part stond het 4-0 door Esmée en Shania, en pas nadat Marit in het tweede part de 5e had gescoord kreeg Alkemade de gelegenheid om 2 doelpunten te maken door misverstanden in de Zoetermeerse verdediging. WZC ging aan de andere kant van het veld gewoon verder met scoren en aan het begin van het 3e part was het 7-2. Daarna nam de thuisploeg wat gas terug en werd er om en om gescoord, waaronder door Kelsey – de aanhouder wint! De eindstand was geen getrouw beeld van de krachtverhouding: WZC was veel sterker dan de stand doet vermoeden.
Je zou verwachten dat de dames door hun 3 winstpartijen bovenaan staan, met 9 punten en een doelsaldo van +25, maar door een foutje in de verwerking van de stand door de KNZB staan de dames in de elektronische media slechts 2e, met 2 gespeelde wedstrijden. Voor ons staan jullie op 1, dames!
Volgende wedstrijd: zaterdag 4 november, uit tegen ZVL.
WZC H4 (Heren) - SVH H4: 8-6
Hoewel de eerste swimup al strijd gaf (JP was te laat, kreeg een elleboog en daardoor toch de bal) was de rest van de wedstrijd een beetje tam. De gasten zorgden ervoor dat de bal in het doel dreef of er gewoon hard ingegooid werd, terwijl WZC met name over schoot. Daardoor keken de Zoetermeerders vanaf het begin tegen een achterstand aan: pas in het begin van het 2e part werkte Eddy met behulp van de paal de bal in het net (1-2). Nadat de achterstand was opgelopen tot 1-4 vonden de gastheren het welletjes en begonnen ze met scoren, 2-4 en 3-4. De gasten lieten dat niet zomaar gebeuren, waardoor na het 3e part de stand 4-6 op het bord stond en de fans al rekening hielden met een Zoetermeerse nederlaag. SVH ging vol voor hun eerste winst, en misschien was dat wat te veel van het goede: dankzij drie (!) strafworpen en een overtal situatie voor WZC werd het 8-6 voor de thuisploeg. SVH blijft laatste en WZC staat in de middenmoot.
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober, uit tegen Wave.

WZC H2 (Heren) - BZC H1: 7-8
In de eerste ronde van de strijd om de districtsbeker was WZC Heren 2 gekoppeld aan BZC Heren 1 uit Bergambacht.
Nadat Tom en Arno de lat hadden geraakt opende Koen de score uit een overtal situatie. Nog geen minuut later werd het 1-1 met een hard schot van BZC uit een vrije worp. Na dit moment werd de sfeer van de wedstrijd grimmig en gingen de heren elkaar letterlijk te lijf, in de meeste gevallen op ongeoorloofde wijze. De scheidsrechters hadden moeite met het duiden van alles wat er gebeurde, wat leidde tot een groot aantal onbegrepen beslissingen, toenemende frustratie en discussie met en door de scheidsrechters.
WZC speelde te onnauwkeurig en schoot diverse keren naast en over, terwijl BZC verdedigend juist heel taai was en het doel wel wist te vinden: dit leidde tot een 1-5 achterstand van de thuisploeg. Nadat Tom met een ver schot 2-5 scoorde mocht Tjeerd weer vissen: 2-6 aan het eind van het 2e part. Tijd voor iets anders ... in de rust tussen de 2e en 3e periode zette coach Guido het systeem wat om, wat succes leek te hebben: uit overtal werden 2 doelpunten gescoord. BZC deed wat terug en scoorde niet alleen uit overtal, maar deed ook een serieuze poging om Arno te wurgen, wat door de scheidsrechter werd beoordeeld als een overtreding van Arno.
In het laatste part zette WZC alles op alles om langszij te komen. Via via werkte Maurice de bal in het doel; vervolgens schoot Tom (die hard kan schieten van afstand) twee keer raak. Helaas was dit niet voldoende en bleef de thuisploeg steken op 7-8 achterstand: BZC bekert verder en WZC kan zich concentreren op de competitie.
Volgende wedstrijd: competitie zaterdag 28 oktober, in De Veur tegen Alkemade.

Gemiddeld werden 3 wedstrijdpunten per wedstrijd behaald (bekerwedstrijden tellen niet mee) en het gemiddeld doelsaldo was 7,75, met dank aan DG1. DG1 en CM1 behouden de leiding op de ladder. Dames 4 heeft door het resultaat een positief doelsaldo.

Schermafbeelding 2017-10-22 om 22.37.03

 

 

 
SG WZC op Facebook SG WZC op Twitter
 

Komende evenementen