Start Nieuws Archief
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Eenvoudige zege Heren SG WZC 1 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 15 november 2010 19:46

Het Delftse Wave 1 was zondagavond geen enkel obstakel voor de Zoetermeerse formatie van trainer/coach Cees Loendersloot.

Het werd in het Kerkpolderbad 4-9 voor SG WZC 1, hetgeen een zwakke afspiegeling was van de overmacht van de Zoetermeerders, die een aantal grote kansen en mogelijkheden onbenut lieten om de score verder op te voeren. Daarnaast beloonden de arbiters van dienst Wave 1 ruim met overtal situaties, waarmee de gastheren overigens geen raad wisten.

Toch was Loendersloot niet ontevreden, in tegenstelling tot de week daarvoor, terwijl toen een grotere overwinning geboekt werd.

"Het gaat om de instelling waarmee gespeeld wordt, daar was ik vorige week in de eindfase van de wedstrijd niet content mee. Nu was die instelling er wel maar vonden we de doelman van Wave op ons pad die zonder meer een goede wedstrijd speelde, en maakten we soms de verkeerde keuzes in het onszelf vrij zwemmen waardoor we juist het tegenovergestelde bereikten: we wilden te graag en teveel. Daar moeten we een betere balans in gaan vinden."

Beste man aan SG WZC zijde was Ivo Verlinden die met goede acties en een aantal prima assists een groot aandeel had in de overwinning en o.a. Jelmer Kooij drie keer in staat stelde te scoren. Jeroen de Koning keepte opnieuw een goede wedstrijd, waarbij vooral de zwemmende interventies opvielen. Verder kreeg het jeugdig en onervaren deel van het SG WZC team veel speeltijd toebedeeld. Nogmaals Loendersloot:"Het is belangrijk dat die jongens in dit soort wedstrijden veel ervaring opdoen, zeker met wat meer fysiek spel, zodat ze toegroeien naar het teamniveau. Iedereen weet dat dit automatisch betekent dat anderen dan wat minder spelen met als doel het team sterker maken, waar we later dan weer profijt van hebben. Komende week gaan we zien tegen AZC (de koploper) in hoeverre de jeugd dan inzetbaar is. Eén ding staat voorop: thuis moeten we eigenlijk die drie punten pakken om de competitie spannend te houden en voor onszelf een goede uitgangspositie te creeëren voor de rest van het seizoen."

Doelpunten: Jelmer Kooij 3x, Laurence van Drongelen, Sander Maarleveld, Maurits Snel, Casper Kreffer, Guido Slegtenhorst en Michel Vrolijk, allen 1x.

Op zaterdag 20 november zijn er liefst 10 wedstrijden te bekijken in De Veur. Om 15.00uur gaat de eerste keer de bal te water voor de wedstrijd van SG WZC E1 tegen SG WZC E2(!), de laatste wedstrijd start om 21.30uur tussen SG WZC 4(heren) en ZPS 2.

Om 19.15uur staat de topper in de 1e kl.B tussen Heren 1 SG WZC en Electrolux/AZC 4 op het programma met als inzet de voorlopige 1e plaats in deze afdeling.