Start Nieuws Archief
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
C1 verslaat de koploper PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 29 november 2010 23:15
SG-WZC C1 moest zaterdag 27 november in Bergschenhoek aantreden tegen SG-ZHM, de koploper in de competitie. ZHM had twee wedstrijden meer had gespeeld en nog geen enkel verliespunt. Omdat de C1 in het begin van deze competitie één wedstrijd had verloren, was winnen erg belangrijk om aan de kop van de ranglijst te komen. Robin moest zelf een wedstrijd spelen en kon dus niet coachen, maar hij had in Arno van Dijk en Mark Toonstra twee uitstekende vervangers gevonden.

Ondanks dat de wedstrijd pas om 17.00 uur begon, was de C1 nog niet helemaal wakker. Het was ZHM dat al na 14 seconden het eerste doelpunten maakte. Het duurde zo'n vier minuten voordat Thomas gelijk kon maken. Jammer genoeg wist ZHM zes seconden voor het einde van het eerste partje de 2-1 op het scorebord te brengen.

Het tweede partje begon goed met een doelpunt van Thijs, 2-2! Maar ZHM liet zien dat ze niet voor niets bovenaan stonden en scoorden in een paar minuten 3-2 en 4-2. Kevin wist de stand nog op 4-3 te brengen maar ZHM maakte er vlak voor het fluitsignaal nog 5-3 van. In het derde partje werd er door de C1 veel gezwommen en ZHM leek het tempo niet helemaal te kunnen bijbenen. Er werd toch maar één keer gescoord. Maurice wist na en mooi uitgespeelde aanval de stand op 5-4 te brengen

Het laatste partje was het erop of eronder voor WZC. Thomas haalde de bal bij het uitzwemmen en de C1 ging in hetzelfde hoge tempo verder. Met een paar mooie passes van Stef, goed plaatsen door de verdediging, en een prima afwerking voorin, zorgden Nigel en Thomas (2x) binnen 2 minuten voor een stand van 5-7 in het voordeel van WZC! In de laatste 3 minuten probeerde ZHM met man en macht de stand weer gelijk te trekken. Dit resulteerde voor ZHM in een strafworp die werd gemist en een (net niet of net wel?) doelpunt die door de scheidsrechter niet werd toegekend. Door goed verdedigen en het prima afdekken van de midvoor wist ZHM niet meer te scoren en hierdoor kon onze C1 de punten mee naar huis nemen. Al met al een spannende wedstrijd die erg leuk was om naar te kijken. Goed gespeeld C1 en ook de coaches bedankt voor het invallen.

Door de kleine competitie spelen de C aspiranten dit seizoen weinig wedstrijden. De C1 komt pas op 8 januari weer thuis in actie tegen d'Elft, een ploeg die ook aan de kop van de ranglijst staat. Weer een spannende wedstrijd dus.

Peter de Vries (foto's van Hester Toonstra)

ZHM_1

Thijs weet zelfs tijdens de wedstrijd nog even naar de camera te knipogen

ZHM_2

ZHM probeert een schot van Arnoud te voorkomen