Start Nieuws Archief
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Heren SG WZC 1 verslaat De Vliet 1: 6-7 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 13 december 2010 22:31

In een meer spannend dan goed duel nam SG WZC 1 de punten mee naar Zoetermeer. Spannend was het omdat SG WZC verzuimde om ruim afstand te nemen van De Vliet in een vroege fase van de wedstrijd, waardoor De Vliet bleef geloven in een goed resultaat en telkens de aansluitende treffer wist te maken.

Zo benutte SG WZC in het begin van de derde periode bij de stand van 3-5 tweemaal een man meer niet en miste bovendien een strafworp.

Trainer/coach Cees Loendersloot kon dan ook slechts concluderen dat de winst wel verdiend was, maar dat de overtuiging in aanvallend opzicht er deze wedstrijd niet was. “We moeten in die fase van de partij uitlopen naar 6, 7 of 8-3, dan is de wedstrijd gespeeld. Daarnaast waren we ook in verdedigend opzicht slordig, met als gevolg 3 onnodige doelpunten. Ja, dan maak je het jezelf  wel lastig.”

Pluspunt was dat de Zoetermeerse brigade de gehele wedstrijd als team bleef functioneren in het gekozen spelsysteem en niemand verzaakte, waardoor De Vliet niet in staat bleek zelf het spel te maken en slechts kon profiteren van fouten van SG WZC, hetgeen lang niet genoeg bleek om aanspraak te mogen maken op wedstrijdpunten.

“Belangrijke punten, puntverlies konden we ons niet permitteren,”vond Loendersloot, die de concurrentie – WZK en AZC – beide ook 3 punten zag pakken. “We hebben alles nog in eigen hand, een prettige wetenschap om mee de winterstop in te gaan. WZK en AZC spelen nog twee keer tegen elkaar en wij treffen beide ploegen ook nog een keer: er zijn dus nog veel punten te winnen en te verliezen. Het gaat een boeiende tweede seizoenshelft worden.”

Doelpunten: Maurits Snel 3x, Guido Slegtenhorst 2x, Sander Maarleveld en Robin Grunefeld beide 1x.

Heren 2 SG WZC gaat eveneens met perspectief de winterstop in. In De Veur werd Spartaan (Rotterdam) met 12-6 teruggewezen. De tweede plaats is stevig in handen, mede doordat LZ’86 verloor van MNC Dordrecht.

Zie voor standen(alle competities!): www.kring-utrecht.nl

Is in de competitie de winterstop een feit, komende week wordt er door zowel Heren 1 als Heren 2 van SG WZC gespeeld voor de Districtsbeker.

SG WZC 1  verdedigt de bokaal en speelt zaterdag 18 december uit tegen Wiekslag 3 in Papendrecht, aanvang 16.15 uur.

SG WZC 2 speelt diezelfde zaterdag om 20.00 uur in De Veur tegen De Vliet 1. De ploeg rekent op veel publiek, mede omdat daarna het jaarlijkse Oliebollentoernooi plaatsvindt!