Start Nieuws Evenementen nieuws HET SEIZOEN BEGINT! D-E-F Opstartdag
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
HET SEIZOEN BEGINT! D-E-F Opstartdag PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 28 augustus 2017 21:01

Opstartdag

"Is dit jouw maat?" Onzeker houdt een vader de zwembroek voor zijn zoon voor zijn eigen heupen. "Hij lijkt zo klein..." "Hij moet wel strak zitten pap, anders kunnen ze me vasthouden!" Uiteindelijk worden ze het eens en vult vader het bestelformulier in. "Je hebt nog geen capnummer he?" "Nee pap, maar de coach zorgt voor de teamcaps."

Het is gezellig druk in het clubhuis bij De Veur bij de Opstartdag voor de jeugdleden tot 13 jaar: de D, E en F leden. Ouders, kinderen, coaches, spelers en begeleiders praten bij na de lange, niet zo warme zomer. Bij het kledingrek van Waterswim is de belangstelling groot. Alle jeugdleden zijn (enorm!) gegroeid in de zomer en hebben een nieuwe outfit nodig.... Astrid leidt alles in goede banen. Op het rek hangt genoeg: WZC polo's, broekjes en een voorbeeld van het nieuwe(Limited Edition) vest van WZC (een aanrader!). In de bakken liggen badpakken en zwembroeken in diverse maten. De vertegenwoordigster van Waterswim toont de twee varianten van de WZC rugtas: de ene kan helemaal opengeritst worden en de andere heeft een klep, als een rugzak. De rugtassen vallen in de smaak: een ervaren polo-moeder legt uit dat die beter zijn dan de zwemtassen, ook voor de verkeersveiligheid.

Limited edition

Niet alleen een outfit maar ook een team is nodig. Na de officiƫle opening door Martin, buiten in het zonnetje, wordt met spanning de teamindeling bekeken. De TC puzzelt elk jaar de jeugdteams in elkaar, waarbij niet alleen met leeftijd, maar ook met praktische zaken en (waar mogelijk) met wensen rekening gehouden wordt. Het resultaat wordt trots gepresenteerd: 2 D-teams (<13 jaar), 3 E-teams (<11 jaar) en een F-team (<11 jaar)!
Alle teams worden in de nieuwe samenstelling met hun coaches en begeleiders gefotografeerd door huisfotograaf Olaf. Achter de bar is inmiddels een enorme hoeveelheid broodjes, knakworstjes en kaas omgezet tot teamlunches die buiten in een nog hoger tempo opgegeten worden.

"s Middags wordt aandacht besteed aan afspraken en regels: belangrijk om het als team leuk te hebben en goed te kunnen spelen. Elk team maakt onder leiding van de coaches teamafspraken over de kernwaarden van WZC: Respect (kanjergedrag), Verantwoordelijkheid en Veiligheid. Voorbeelden zijn: Luisteren naar elkaar, naar de coach en naar de scheidsrechter en Fouten maken is niet erg, waterpolo is een spel en je bent er om te leren (Respect). Maar ook: ervoor zorgen dat het voor anderen ook leuk is! Verantwoordelijkheid betekent onder andere: op tijd zijn bij training en wedstrijden, en afzeggen als je een keer niet kan komen. Veiligheid gaat over: niet iemand onder water duwen, niet hard lopen langs het bad en altijd een cap op als er een bal in het water ligt! Ook alleen de bal gooien als iemand anders kijkt heeft te maken met Veiligheid.

De kennis van de spelregels wordt via een speurtocht aangescherpt, en elk team mag ook nog het water in, waar de D onder leiding van de trainer van de damesselectie Kors van Tilburg technieken oefenen. Voor de E en F is door Marijke en Simone een parcourtje opgesteld, waarvoor de kinderen een Waterdiploma krijgen. 

Kortom, een geslaagde middag voor de D, E en F-teams: een pluim voor de organisatie.Over een paar weken begint het echte werk: vanaf medio september zullen de teams in hun nieuwe samenstelling de competitie in gaan. E1 heeft de primeur: zij spelen op zaterdag 16 september uit tegen De Zijl. De andere teams zijn vanaf 23 september te zien. Het kan zijn dat er nog oefenwedstrijden worden gespeeld: de coach weet hier dan meer van.

De teamsamenstelling is vanaf heden te vinden op de website van WZC.
Ook kunt u op de website meer informatie vinden over de spelregels.
Heeft u vragen over kleding? Stel ze via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Wedstrijdverslagen zijn altijd welkom bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  Wij zorgen dan waar mogelijk voor een passende foto. 

 
SG WZC op Facebook SG WZC op Twitter
 

Komende evenementen