Start Verslagen
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Verslagen
WZC DG1 handhaaft koppositie: WZC D1-Waterpolo Residentie D2: 19-2 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 22 oktober 2017 21:41

De trouwe lezer van deze website en alle ouders op de tribune weten het: WZC DG1 is goed bezig in deze competitie! Het team, dat bestaat uit Fabienne, Jaira, Tomas, Dyanne, Esmée, Kyara, Alyssia, Dion, Marvin en Stijn speelt, vergeleken met de andere teams in deze competitie, erg goed samen. Niet alleen weten ze elkaar met de passes te vinden, ook wordt steeds gekeken naar vrije spelers en wordt er sterk verdedigd. Voeg daarbij het scorend vermogen en je hebt de ingrediënten voor winst met grote uitslagen.
Deze week was Waterpolo Residentie D2 de tegenstander. JP was gelukkig net op tijd om de eerste score te noteren: na #14seconden lag het eerste Zoetermeerse doelpunt achter de Haagse keeper. In het eerste part zouden er nog 6 volgen en op de tribune werd al gegokt op het totaal aantal doelpunten... In het 2e part kregen de bezoekers wat meer grip op het spel, of liever, op de spelers van de thuisploeg. P's zijn bij de D's niet zo gebruikelijk, maar omdat het spel harder werd zag scheidsrechter Linda+ zich genoodzaakt dit middel nu wel te gebruiken. Helaas wist de thuisploeg geen gebruik te maken van het voordeel. Ondertussen werden wel doelpunten gemaakt uit reguliere aanvallen en aan het eind van het 2e part was het al 11-0.
In de 3e periode kwam Linda+ ogen te kort om alles te zien wat er gebeurde, maar moest wel voor veel overtredingen fluiten. Door een strafworp (die pas na uitleg van Linda+ van wat een strafworp is, genomen kon worden) kwamen de bezoekers van die nare nul af: 13-1. In de 4e periode waren de bezoekers moegestreden en kon WZC aan het doelsaldo werken: door doelpunten van Fabienne (2x), Stijn, Kyara en Esmée (2x) kwam het totaal op 19. Waterpolo Residentie wist nog een veldaanval te benutten wat de eindstand bepaalde op 19-2.
Door deze winst behoudt WZC D1 de koppositie (alle wedstrijden gewonnen). Het doelsaldo staat op +61, na 4 wedstrijden. Indrukwekkend!
Volgende wedstrijd: zaterdag 4 november in De Veur tegen WZK, dat 2e staat.

 
Wedstrijdverslagen week 42 - 21 oktober PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 22 oktober 2017 21:28

WZC DG*1 (Gemengd-D <13) - Waterpolo Residentie DG2: 19-2
Zie afzonderlijk verslag
Volgende wedstrijd: zaterdag 4 november in De Veur tegen WZK, dat 2e staat.

WZC Da4 - BZ&PC Da3: 8-2
Na de verrassende – en verdiende - zege op koploper AZC vorige week trad WZC Dames 4 nu aan tegen de nummer 2: het Bodegraafse BZ&PC, net als WZC een jong team. Beide teams startten voortvarend, maar WZC was op alle fronten net iets sterker. De dames pakten elkaar hard aan en vaak konden de toeschouwers op de tribune waarnemen dat spelers achteruit zwommen (aan een voet getrokken werden) of werden vastgehouden, aan badpakken en polsen. De beide scheidsrechters hadden goed zicht op de wedstrijd en hielden de dames (terecht) kort.
Het scoreverloop: Marise opende de score (1-0) waarna in het 2e part Danique, Sanne en Mila haar voorbeeld volgden. Uit overtal deed BZ&PC ook een punt in het net: 4-1. Inmiddels was de wedstrijd 7 P's verder, best veel.... In de 3e periode gooide Marit overtuigend een strafworp achter de keeper en scoorde BZ&PC ook: 5-2. Het laatste part was voor WZC: Mila, Marise en Danique bepaalden met elk een doelpunt de eindstand.
Door deze winst zijn de dames met stip geklommen van de laatste (9e) naar plaats 2 (op de KNZB website) c.q. plaats 3 (in de Sportlink app). De stand in deze klasse is erg vertekend, omdat het aantal gespeelde wedstrijden erg verschilt. WZC heeft 6 punten uit 5 wedstrijden, terwijl BZ&PC, dat nu 3e staat, 6 punten uit 3 wedstrijden heeft en andere teams pas 2 of zelfs 1 wedstrijd hebben gespeeld.
Dat neemt niet weg dat deze winst in de pocket zit en de dames hebben laten zien wat ze kunnen.
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, uit tegen Sassenheim Dames 2.

WZC CM1 (Meisjes-C <15) - Alkemade CM1: 11-5
De gastvrouwen lieten er vanaf het begin geen twijfel over bestaan dat zij zouden gaan winnen: alleen de eindstrand moest nog bepaald worden. Na het eerste part stond het 4-0 door Esmée en Shania, en pas nadat Marit in het tweede part de 5e had gescoord kreeg Alkemade de gelegenheid om 2 doelpunten te maken door misverstanden in de Zoetermeerse verdediging. WZC ging aan de andere kant van het veld gewoon verder met scoren en aan het begin van het 3e part was het 7-2. Daarna nam de thuisploeg wat gas terug en werd er om en om gescoord, waaronder door Kelsey – de aanhouder wint! De eindstand was geen getrouw beeld van de krachtverhouding: WZC was veel sterker dan de stand doet vermoeden.
Je zou verwachten dat de dames door hun 3 winstpartijen bovenaan staan, met 9 punten en een doelsaldo van +25, maar door een foutje in de verwerking van de stand door de KNZB staan de dames in de elektronische media slechts 2e, met 2 gespeelde wedstrijden. Voor ons staan jullie op 1, dames!
Volgende wedstrijd: zaterdag 4 november, uit tegen ZVL.
WZC H4 (Heren) - SVH H4: 8-6
Hoewel de eerste swimup al strijd gaf (JP was te laat, kreeg een elleboog en daardoor toch de bal) was de rest van de wedstrijd een beetje tam. De gasten zorgden ervoor dat de bal in het doel dreef of er gewoon hard ingegooid werd, terwijl WZC met name over schoot. Daardoor keken de Zoetermeerders vanaf het begin tegen een achterstand aan: pas in het begin van het 2e part werkte Eddy met behulp van de paal de bal in het net (1-2). Nadat de achterstand was opgelopen tot 1-4 vonden de gastheren het welletjes en begonnen ze met scoren, 2-4 en 3-4. De gasten lieten dat niet zomaar gebeuren, waardoor na het 3e part de stand 4-6 op het bord stond en de fans al rekening hielden met een Zoetermeerse nederlaag. SVH ging vol voor hun eerste winst, en misschien was dat wat te veel van het goede: dankzij drie (!) strafworpen en een overtal situatie voor WZC werd het 8-6 voor de thuisploeg. SVH blijft laatste en WZC staat in de middenmoot.
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober, uit tegen Wave.

WZC H2 (Heren) - BZC H1: 7-8
In de eerste ronde van de strijd om de districtsbeker was WZC Heren 2 gekoppeld aan BZC Heren 1 uit Bergambacht.
Nadat Tom en Arno de lat hadden geraakt opende Koen de score uit een overtal situatie. Nog geen minuut later werd het 1-1 met een hard schot van BZC uit een vrije worp. Na dit moment werd de sfeer van de wedstrijd grimmig en gingen de heren elkaar letterlijk te lijf, in de meeste gevallen op ongeoorloofde wijze. De scheidsrechters hadden moeite met het duiden van alles wat er gebeurde, wat leidde tot een groot aantal onbegrepen beslissingen, toenemende frustratie en discussie met en door de scheidsrechters.
WZC speelde te onnauwkeurig en schoot diverse keren naast en over, terwijl BZC verdedigend juist heel taai was en het doel wel wist te vinden: dit leidde tot een 1-5 achterstand van de thuisploeg. Nadat Tom met een ver schot 2-5 scoorde mocht Tjeerd weer vissen: 2-6 aan het eind van het 2e part. Tijd voor iets anders ... in de rust tussen de 2e en 3e periode zette coach Guido het systeem wat om, wat succes leek te hebben: uit overtal werden 2 doelpunten gescoord. BZC deed wat terug en scoorde niet alleen uit overtal, maar deed ook een serieuze poging om Arno te wurgen, wat door de scheidsrechter werd beoordeeld als een overtreding van Arno.
In het laatste part zette WZC alles op alles om langszij te komen. Via via werkte Maurice de bal in het doel; vervolgens schoot Tom (die hard kan schieten van afstand) twee keer raak. Helaas was dit niet voldoende en bleef de thuisploeg steken op 7-8 achterstand: BZC bekert verder en WZC kan zich concentreren op de competitie.
Volgende wedstrijd: competitie zaterdag 28 oktober, in De Veur tegen Alkemade.

Gemiddeld werden 3 wedstrijdpunten per wedstrijd behaald (bekerwedstrijden tellen niet mee) en het gemiddeld doelsaldo was 7,75, met dank aan DG1. DG1 en CM1 behouden de leiding op de ladder. Dames 4 heeft door het resultaat een positief doelsaldo.

Schermafbeelding 2017-10-22 om 22.37.03

 

 

 
Hekkesluiter WZC Dames 4 wint verdiend van koploper AZC Dames 1: 8-5 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 16 oktober 2017 11:43

WZC Dames 4 is het dames-opleidingsteam. De gemiddelde leeftijd van de dames ligt ruim onder de 20 jaar en voor een aantal speelsters is dit het eerste seizoen bij de volwassenen. Nog even wennen dus, aan elkaar en aan die toch wel vervaarlijke tegenstandsters, die ook allerlei truukjes hebben. Dit leidde tot 3 verliespartijen in dit seizoen, waardoor het WZC team onderaan stond in de ranglijst.

Voor de tegenstander van dienst, AZC, geldt juist het tegenovergestelde: het team bestaat uit ervaren speelsters die zowel in leeftijd als in postuur de thuisploeg ruim overtreffen. Deze dames hadden in hun eerste 3 wedstrijden de volle winst behaald en stonden dus bovenaan in de klasse.
AZC begon sterk aan de wedstrijd en probeerde WZC te imponeren. Dat lukte helemaal niet: met name door sterk te verdedigen en snel de bal te onderscheppen wist de thuisploeg het spel van AZC geheel te ontregelen.
Coaches Ronald en Martin stuurden hun ploeg goed hoorbaar naar de juiste posities. Na drie stops van Ilse wisten Enza en Danique het net te raken: 2-0 voor de thuisploeg dus aan het eind van het eerste part. Een goed begin!

In het tweede part scoorde Marit een bijzonder doelpunt door een verdedigster, die ruim drie keer zo groot is als zijzelf, opzij te zetten: 3-0. Door twee strafworpen kwam AZC terug tot 3-2, waarna een mooie combinatie van Danique met Enza de 4-2 opleverde. Uit een man-meer situatie werd het 5-2 op de helft van de wedstrijd. Een verrassing hing in de lucht!

Het publiek was inmiddels in alle staten. De meegereisde fans van AZC hadden een makkelijke overwinning bedacht en waren teleurgesteld in de prestatie van hun dames. De Zoetermeerse aanhang zag met stijgende opwinding dat alles waar in de trainingen zo hard op geoefend wordt, in deze wedstrijd lukte. Zouden ze dit vol kunnen houden?

Het derde part begon met een afstandsschot van Sanne, waar de keeper van AZC alleen maar naar keek: 6-2. AZC voelde inmiddels ook nattigheid en zette een tandje bij, wat leidde tot 6-3 (overtal) en 6-4, een fraai doelpunt van afstand. Keepster Ilse was heel goed op dreef, stopte de ene inzet na de andere en hield hierdoor haar team overeind onder de toenemende druk van de bezoeksters.

In het laatste part vergrootte WZC het verschil met een doelpunt dat ingekopt werd door een verdediger van AZC. AZC versierde een strafworp: het werd 7-5 met nog één minuut op de klok. Het publiek hield de adem in .... WZC hield het hoofd koel en scoorde op 9 seconden voor het einde het laatste doelpunt. Een zeer verdiende overwinning!

Na deze wedstrijd staat AZC nog steeds bovenaan en WZC nog steeds onderaan, maar de opmars is begonnen. De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 oktober om 17:30 in De Veur tegen BZ&PC Dames 3, dat 2e staat.

Ilse

 
WZC begint de herfstvakantie met winst: wedstrijdverslagen week 41 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 16 oktober 2017 11:37

WZC DG2 (Gemengd-D <13) - AZL DG1: 5-4
In een hele spannende wedstrijd liet WZC D2 zien dat je vooral door goed samen te spelen in waterpolo veel kan bereiken. Het gat werd geslagen in het eerste part, waarin WZC tussen de doelpalen schoot en AZL erover, wat leidde tot een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. De schoten die AZL tussen de palen richtte, werden door keepster Yela vakkundig gestopt. Na het eerste part zette AZL aan, kwam wel dichtbij (3-2, 4-3 en 5-4) maar WZC behield steeds de voorsprong en kon de winst veilig stellen.
Door deze winst staat de D2 nu 2e in de poule, direct achter De Gouwe, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende wedstrijd voor WZC D2: zaterdag 4 november uit, tegen BZ&PC.

Asp D2

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 94