Start Verslagen WZC heren 6 verliest nipt van leider Poseidon: 6-8
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC heren 6 verliest nipt van leider Poseidon: 6-8 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 12 februari 2017 14:54

Na het toeristische uitstapje naar Rozenburg vorige week ontvingen de Zoetermeerse helden van WZC Heren 6 op zaterdag 11 februari Poseidon, de leider in de klasse waarin Heren 6 2e staat.

De heren van Poseidon uit Ridderkerk zijn indrukwekkend. Qua postuur zijn ze meer aanwezig dan de toch wat frêle heren uit Zoetermeer: met name de keeper van Poseidon vult zelf het hele doel, waardoor er weinig ruimte overblijft om de bal in te schieten. Samen met de haardracht en de stoerheid van de heren komt de associatie met motorbendes en voetbalhooligans naar boven. Misschien moeten die ook maar eens in zwembroek aantreden?
Een opvallend detail was dat de bezoekers getooid waren met glimmend groene caps (en zwembroeken). Ook de ballen waar WZC mee speelt zijn groen .... Dit leidde meerdere keren tot het pakken van de bal door een WZC speler, wat vervolgens de bol bleek te zijn van een zeegod. Oeps ...

De wedstrijd verliep onstuimig. Poseidon ging ervan uit dat zij zouden winnen en de 12 spelers van Heren 6 waren tot op het bot gemotiveerd om dat niet te laten gebeuren. Dit resulteerde in een harde wedstrijd waarin veel uitgedeeld en geïncasseerd werd. De scheidsrechters, die uitstekend floten, hadden hun handen vol aan het beoordelen van alle overtredingen. Het scoreverloop was om en om: Poseidon opende de score, vervolgens maakte Goos 17 seconden later 1-1 met een afstandsschot. Ivo maakte 2-1, waarna Poseidon 2-2 maakte. De beide keepers vervulden een hoofdrol: Ramon was de ster van de dag met veel goede reddingen, de keeper van Poseidon was gewoon aanwezig waardoor korte afstandsschoten niet veel kans hadden. Op langere afstandsschoten had hij weinig verweer.

In de 2e en 3e periode veranderde er weinig: Goos maakte 3-2, Poseidon 3-3. Poseidon maakte 3-4, Goos 4-4. Poseidon maakt 4-5, Dennis 5-5. Goos maakt 6-5, waarmee het 4e part ingegaan werd. Er leek een verrassing aan te komen!

Deze verrassing werd mede veroorzaakt door het geknok van Ivo als midachter met de midvoor van Poseidon. Deze midvoor had er een handje van om wanneer de bal in de buurt kwam, de midachter een knal voor z'n hoofd te verkopen en vervolgens uit de dekking te zwemmen. Uit de dekking zwemmen mag, maar die knal niet. De scheidsrechters hadden dit goed in de gaten, waardoor de midvoor steeds weer afgefloten werd – tot zijn frustratie. De strijd werd harder en er werden diverse elleboogstoten en trappen uitgedeeld.
Aan het begin van het 4e part vertelde de coach van Poseidon aan zijn team dat iedereen tegelijk in de aanval moest gaan. En dat gebeurde. 7 groene bollen (6 plus bal) kwamen tegelijk op het doel van Ramon af ... Deze overmacht was te veel voor Heren 6: ondanks veel strijd kwamen ze niet meer tot scoren maar moesten wel drie doelpunten incasseren: 6-8 voor Poseidon.

Eindstand: 6-8 (2-2)(2-2)(2-1)(0-3).
Bijzonderheden: een speler van Poseidon krijgt op 1 sec voor eindtijd een U20 wegens een grove overtreding tegen Goos. Goos is boos, en het was te danken aan de direct na het eindsignaal in het water gesprongen reserveploeg van WZC dat de situatie niet escaleerde.
Door deze uitslag blijft Poseidon 1e en WZC Heren 6 2e in de klasse.
Op 18 februari speelt WZC Heren 6 uit tegen ZZ&PC De Devel in Zwijndrecht. De Devel staat 7e, onze helden staan 2e.

heren 6