Start Verslagen WZC Dames 1 haalt drie punten op in Oldenzaal: OZ&PC-WZC: 8-9
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Dames 1 haalt drie punten op in Oldenzaal: OZ&PC-WZC: 8-9 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 20 februari 2017 10:22

Op de dag voor zondag 19 februari 2017 vertrok half Zoetermeer naar een sneeuwrijke bestemming; WZC dames 1 reisde naar Oldenzaal om daar de dames van de lokale Z&PC te ontmoeten. Gewapend met ik-ga-op-reis-en-ik-neem-mee attributen als eierkoeken, brownies, appels, thermosfles koffie, dekentje, toiletrol en thuisbadpak met dito cap werd om 17:00 de reis gestart vanaf De Veur. Na 190 kilometer snelwegervaring, waarvan minstens 100 met ingeschakelde richtingaanwijzer, werd het gezellige sportcentrum Vondersweijde gevonden: een groot complex, midden in een woonwijk en vlak bij de snelweg. Het complex heeft squashbanen, sporthal, een peuterbad met huilende clown en (erg) warme banken (baby steengrill?) en een mooi wedstrijdbad (met ruime tribune, thuisblijvers...).

In het wedstrijdbad werden twee 1e klasse wedstrijden gespeeld: Heren 1 tegen Katwijk 1 en Dames 1 tegen WZC 1; de rest van het complex was leeg. De tribunezitters werden voorzien van programmaboekjes-met-voorbeschouwing: de heren zouden ongeveer even sterk zijn en WZC Dames 1 was de grote onbekende. De voorspelling voor de heren bleek niet correct: de thuisploeg maakte origineel Twents gehakt van de Katwijkers: 22-8. Gelukkig was er geen speaker die een verband zou kunnen leggen tussen de regio van de bezoekende ploegen. Er was veel sfeer op de tribune, gedragen door Twentse muzieklol (een mix van dance, rock, fanfare en carnaval) en plastic 2-liter kannen met Grolsch.

De WZC dames startten wat tam en plichtmatig aan de wedstrijd, waardoor ze na het eerste part tegen een 3-0 achterstand aan keken: OZ&PC benutte 3x een man-meer situatie. In het 2e part begon WZC het spel te maken en Nikkie opende de Zoetermeerse score na een assist van Svetlana. Het Oldenzaalse doel werd bestookt, maar de keeper van OZ&PC bleek goed op dreef te zijn. Na de 4-1 door OZ&PC maakte Joelle met een harde knal uit een overtal situatie 4-2.

In het begin van het 3e part gaf OZ&PC gas en liep uit naar 7-2. Ondanks (of dankzij?) deze achterstand kwamen de Zoetermeersen nog beter in de wedstrijd: Julia schoot hard op de lat, Nikkie scoorde de 7-3 en kreeg een strafworp mee, die door Marloes verzilverd werd: 7-4. De Oldenzaalsen speelden sportief, hoewel vooral Joelle en Nicoline regelmatig last hadden van een badpakpakker. De scheidsrechters hadden dat meestal door en hielden de dames kort. Terwijl de sfeer op de tribune toenam (de spelers van Heren 1 waren aangekleed aan het bier begonnen en de muziek kon nog harder) begonnen de dames aan het beslissende part. WZC speelde daarin met verschillende midvoors: deze variatie was teveel voor de thuisploeg die de toevlucht nam tot ongeoorloofde technieken. De resulterende overtal situaties werden door Svetlana en Joelle benut en Eveline trok de stand gelijk met een afstandsschot: 7-7.
Nog ruim 4 minuten te spelen ... De tribune voelde nattigheid en nam actie: de grote trom werd ingezet, het bier werd in 4-liter kannen aangeleverd, Heren 1 kleedde zich uit en er werd onjuist afgeteld als de bezoekers aan de bal waren. Dat laatste is natuurlijk flauw en de scheidsrechter aan de tribunekant had duidelijk moeite met de gebeurtenissen op de tribune.
In het water trokken de bezoeksters zich niets aan van de intimidaties en pakten de thuisploeg volledig in. OZ&PC wist nog 1x te scoren met een hoge bal, waarna Nikkie met een backhand weer gelijk maakte: 8-8. Diezelfde Nikkie kreeg op 1'19 haar 3e P: de overtal situatie stuitte op Anouk. Coach Kors sprak de dames toe en de wedstrijd werd beslist door Joelle, die een overtal situatie op 31 seconden voor tijd benutte: 8-9. De thuisploeg wist niet meer te scoren en de tribune werd stil ......

Coach Kors, die in de bar door de tromslager sportief onthaald werd op een biertje toonde zich tevreden over de prestatie van zijn team. De 190-km thuisreis verliep voorspoedig en om 23:59 werd De Veur bereikt.

Uitslag: 8-9 (3-0)(1-2)(3-2)(1-5). Doelpunten van Eveline, Joelle, Marloes Nikkie en Svetlana.
Door het resultaat is WZC Dames 1 de vriendinnen van WPDH, die thuis verloren van PSV 1, voorbij: WZC staat nu op de 5e plaats in de 1e klasse C.

Bijzonderheden: Marise speelde met cap 5; Mariska (verloor en) hervond haar contactlens in het water, Kors Jr won ook, Anouk heeft een speciale band met het wegrestaurant bij Bodegraven; Svetlana rijdt het hardst van allemaal en mensen die je lief zijn, blijven altijd bij je, waar je ook bent of waar zij ook zijn.

WZC Dames 1 speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 4 maart in De Veur: om 21:00 is Het Y Dames 1 te gast. U weet wel, die dames die WZC Dames 1 uit het bekertoernooi speelden. Maar dat was in het winkelbad in Amsterdam, nu heeft WZC het thuisvoordeel. Dus fans ... komt allen, neem de trom mee en steun de dames!

joelle 2

Joelle Hoegee, 3x scorend voor SG WZC