Start Verslagen WZC Dames 1 gaat gelijk op met Het Y: 9-9
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Dames 1 gaat gelijk op met Het Y: 9-9 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 06 maart 2017 10:36


In goed overleg zijn de door de KNZB min of meer lukraak geplande wedstrijden verplaatst naar betere tijden. Zo ook de thuiswedstrijd van WZC Dames 1 tegen Het Y Dames 1, de nr 6 tegen de nr 3. Zaterdag 4 maart, 21:00 uur was De Veur het strijdbad. Voor de bezoekers plezierig laat omdat ze de avond ervoor de halve finale van de beker speelden (en wonnen); de thuisploeg kon speelsters en fotograaf laten inrijden en invliegen.
Nicoline, Nikkie en Olaf waren via een hoogtestage optimaal geprepareerd; de KLM leverde Marise veilig, tijdig én goed gevoed op Schiphol af, zodat ze 10 minuten voor het begin van de wedstrijd in De Veur was. Het publiek was er ook; alleen de geplande 3e W-er niet.

De Y-sen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Na ruim een minuut werd een strafworp benut: 0-1. Uitblinker Jip Opperman (nr 10) schoot vervolgens 0-2 en 0-3 achter Anouk; ook de 0-4 en 0-5 volgden. Tijd voor Z-actie: coach Kors richtte de verdediging anders in waardoor het Y-gevaar ingedamd werd. De Z-sen zetten een tandje bij en de wedstrijd kantelde: net voor het einde van de 1e part zette Nikkie na veel inzet 1-5 op het bord.

Vanaf het 2e part ging het vanuit Z-perspectief gezien crescendo. Gesteund door speaker Maarten ((Zoetemeâh!! Laat je horen!) en publiek werd de achtervolging ingezet. Anouk verrichte diverse saves; in het andere doel moest haar collega ook meerdere keren reddend optreden. De scheidsrechters hadden genoeg te zien en waren goed op dreef: er waren nauwelijks onbegrepen beslissingen. De zeer effectieve Z-verdediging (Marloes, Nico en Mariska) smoorde alle Y-aanvallen in de kiem terwijl de Z-aanval op volle toeren draaide. Twee fraaie doelpunten van Nikkie en 1 Yspunt brachten de stand 3-6 aan het eind van het 2e part.

In de 3e periode scoorden achtereenvolgens Joelle (een heel hard schot), Eveline (boogbal) en Marloes (een "plof") waardoor de stand gelijk werd: 6-6. Tijd voor een onderYsje... dat leverde nog een Yspunt op; een fraaie omhaal van Eveline trof helaas geen doel. In het laatste part zag het publiek eerst een Yspunt uit een strafworp, veroorzaakt door Lana, waarna Lana zelf 7-8 scoorde en Marloes de stand weer gelijk trok. Daarna volgde weer een Yspunt, gevold door de gelijkmaker van Joelle: 9-9. Nog ruim 2 minuten te gaan....
Het werden 2 spannende minuten, met nog Y- en Z-time-outs. Beide teams beseften dat het volgende doelpunt de wedstrijd zou beslissen en gingen er vol voor, zowel om het doelpunt zelf te scoren als om te voorkomen dat de ander zou scoren. Op 32 seconden voor tijd veroverde Het Y de bal en ging op Anouk af, maar stuitte weer op de verdediging: Anouk kreeg de bal op 3 seconden ...
Na de wedstrijd gaven de beste stuurlui die in de hal verzameld waren aan dat ze konden leven met deze uitslag.

Coach Kors toonde zich tevreden en roemde de strijdlust van zijn team vanaf het 2e part. "De meiden zijn heel gemotiveerd, ook bij een achterstand. Met gevarieerd spel vechten ze zich terug en gaan ervoor. Dat maakt het voor iedereen erg spannend. Complimenten!"

Uitslag: 9-9 (1-5)(2-1)(3-1)(3-2). Doelpunten van Nikkie, Marloes, Joelle, Svetlana en Eveline.
Bijzonderheid: Danique de Vries was aanwezig als invaller voor het geval een van de reizigers niet op tijd zou zijn. Dank je wel Danique!
De volgende wedstrijd is op zaterdag 11 maart, om 18:05 zijn de dames van PSV 1 in De Veur te gast. PSV staat 4e, WZC 6e. Weer zo'n spannende wedstrijd! Fans van Zoetemeâh! Kom en laat je horen!

coach kors met team