Start Verslagen Wiekslag 1-SG WZC 1: 12-5
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Wiekslag 1-SG WZC 1: 12-5 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 12 maart 2017 13:30

Na twee competitieloze weekenden mochten de heren van SG WZC 1 in Alblasserdam aantreden tegen de plaatselijke De Wiekslag 1. De Zoetermeerders hadden de periode zonder wedstrijden slechter verteerd dan de thuisploeg: 12-5 (periodestanden 3-0, 4-3, 2-0, 3-2).

Uit de periodestanden blijkt al dat de gasten geen enkele aanspraak op een goed resultaat mochten maken: te weinig initiatief, matige aanvalsopzet en geen schotkracht. De thuisploeg profiteerde optimaal uit counters en had de schotkracht wel in huis: 3-0 einde part 1.

Tweede periode gaf het beeld van twee teams die elkaar min of meer in evenwicht hielden, moest Wiekslag wat vaker aan de noodrem trekken, hetgeen SG WZC man meer situaties en een strafworp opleverde. Jermaine Gras en tweemaal Jarno Senz wisten hieruit te scoren: 7-3.

Het derde part verliep min of meer zoals het eerste part. Wiekslag bleef veelvuldig zware fouten maken die echter door één van de arbiters telkens als "een duel" beoordeeld werden en dit was mede de oorzaak dat SG WZC niet in de wedstrijd kon komen: elke aanval bloedde dood hierdoor.
De gastheren scoorden wel tweemaal: 9-3.

In het laatste part werd het weer een wedstrijd, scoorde Laurence van Drongelen uit de man meer en wist Alain Schmidt WZC's vijfde te maken. Eindstand derhalve 12-5.

Coach Cees Loendersloot vond de nederlaag op zich verdiend maar wel veel te groot uitgevallen. "Thuis spelen we gelijk waar we hadden moeten winnen en nu lijkt het alsof Wiekslag twee keer zo goed was. Wanneer je de helft van de wedstrijd geen normale aanvallen kunt spelen wordt het wel erg lastig. Daarnaast doen we het zelf ook niet goed genoeg, zo eerlijk moeten we ook zijn. Op cruciale momenten de man meer niet maken is ook niet bevorderlijk voor het eindresultaat. We zullen komende week echt even in de spiegel moeten kijken om voor een resultaat te kunnen spelen, anders gaat een tot nu toe goed seizoen als een nachtkaars uit en dat zou jammer zijn."
Ondanks de nederlaag blijft SG WZC 1 vierde op de ranglijst in de 2e Klasse A.

Doelpunten: Jarno Senz tweemaal, Jermaine Gras, Laurence van Drongelen en Alain Schmidt ieder eenmaal.
Gerlof van der Veen: 9 saves.
Bijzonderheden: Tim van de Bergh (A) verving de afwezige Ivo Verlinden.
Zaterdag 18 maart speelt SG WZC1 tegen De Zeeuwse Kust 1 (Vlissingen). In de Veur start de wedstrijd om 19.30 uur.

laurence 6

Laurence van Drongelen 1x scorend voor SG WZC 1(archieffoto)