Start Verslagen SEIZOENSTART 2017-2018: GROTE UITSLAGEN
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
SEIZOENSTART 2017-2018: GROTE UITSLAGEN PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 17 september 2017 20:44

Het is weer zover! Elk weekend tot eind april spelen WZC teams in de competitie tegen andere verenigingen. Vaak in De Veur (u bent welkom!) maar ook in andere zwembaden. Daar bent u natuurlijk ook welkom: meereizende supporters worden extra gewaardeerd.

Op zaterdag 16 september speelde het E1 team van WZC de allereerste wedstrijd tegen De Zijl E1, in zwembad De Zijl in Leiden. Bij jeugdteams kunnen de verschillen tussen de teams heel groot zijn, enerzijds omdat een bijna 11-jarige veel groter kan zijn dan een net 10-jarige; daarbij kan de waterpolo ervaring nogal verschillen. In dit geval was De Zijl veel sterker dan WZC en won met 13-1. Het enige doelpunt van WZC werd gemaakt door Eva, de dame in het WZC team. De volgende wedstrijd is zaterdag 23 september, om 16:30 in de Veur, tegen De Gouwe E1. De Gouwe verloor dit weekend met 10-0.
WZC

Heren 2 was te gast bij De Lansingh. Arno (die ene) had de twijfelachtige eer om de eerste P van het seizoen te ontvangen: met nog 4'53 op de klok in de eerste periode mocht hij incasseren. De winst ging naar WZC: 4-10, met doelpunten van Colin, Raymond en Arno (die andere). Volgende wedstrijd: zaterdag 30 september, om 17:00 in De Veur.

Dames 2 speelde uit bij Katwijk. Dat was niet zo'n succes: niet alleen werd de wedstrijd verloren met 8-5, ook brak Femke een middenhandsbeentje bij het blokken van een schot. "Ik hoorde 'krak' en toen deed het pijn...". Resultaat: een gipsarm en een hersteloperatie in het verschiet. Beterschap Fem! De dames treden op 30 september in De Veur aan tegen Niemo dames 1, om 17:55.

De herenjeugd A1 mocht naar Gouda om daar aan te treden tegen het altijd sterke Widex GZC Donk. Donk doet – net als ZVL- in alle teams mee om de nationale kampioenschappen en dat geldt ook voor de herenjeugd A1. Donk was veel sterker en de wedstrijd eindigde in 20-2 voor de thuisploeg. Volgende wedstrijd voor de A1: zaterdag 23 september in De Veur, 19:20.

Als laatste op de zaterdag speelde WZC Heren 1 thuis de bekerwedstrijd tegen De Linge H1. De bezoekers bleken sterker te zijn dan de Zoetermeerders, wat resulteerde in een 3-14 eindstand. De heren kunnen zich dus gaan concentreren op de competitie: hun eerste competitiewedstrijd is zaterdag 23 september, uit tegen De Kempvis.

Op zondag mocht Dames 1 aantreden voor de bekerwedstrijd tegen ZVL dames 2. Ook ZVL speelt op hoog niveau: dames 2 speelt reserve-divisie. Omdat keepster Dagmar nog niet voor WZC mag keepen van de KNZB, verdedigden Julia en Nikkie het doel. Kees, Anne en Danique vielen in voor Kors, Ester en Marjo. Vooraf was de wens om de uitslag onder de 20 te houden. Dat lukte net (niet): de bal die net na afloop van de wedstrijd in het doel vloog werd door de scheidsrechters nog wel geteld. Hij was wel mooi, dat is waar. Dames 1 is na de (19+1)-2 nederlaag uitgebekerd voor dit jaar. Op 23 september is de eerste competitiewedstrijd, om 16:45 uit tegen Waterpolo Den Haag.

Kortom, de kop is er af. Heren 2, gefeliciteerd met de winst en voor alle anderen: volgende week een nieuwe kans!

Asp E1

(foto van de E1, het team dat de eerste competitiewedstrijd speelde dit jaar).