Start Verslagen Wedstrijdverslagen week 38 – 1e ronde
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Wedstrijdverslagen week 38 – 1e ronde PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 25 september 2017 08:26

WZC wedstrijden 23-24 september 2017

E1: WZC E1 - Z&PC De Gouwe E1 (3-2)
Voor beide teams was dit de tweede wedstrijd van het seizoen en beide teams hadden vorige week met ruime cijfers verloren. Kortom: twee teams met veel drive om te winnen maakten er een spannende wedstrijd van, waarin niet veel gescoord, maar wel veel gezwommen werd. Daan opende de score voor WZC in het 1e part, en Eva verdubbelde het resultaat in het tweede part, waardoor ze de topscorer van het team is geworden. Aanvoerder Hendrik maakte de 3-0. De Gouwe kwam nog terug met een doelpunt op 13 seconden na het begin van het laatste part en een op 17 seconden voor het einde, maar WZC trok de overwinning over de streep en staat hierdoor 6e in hun klasse.
Volgende wedstrijd: zaterdag 30 september 16:30 in De Veur

E2: WZC E2 - DSZ/ZDHC E1 (2-7)
Voor beide teams de eerste wedstrijd van het seizoen, maar voor de scheidsrechter was het de 3e wedstrijd achter elkaar. Dat is niet gebruikelijk, omdat fluiten een intensieve bezigheid is, maar soms kan het echter niet anders. De bezoekers gingen voortvarend van start, maar WZC gaf goed partij waardoor Kay alle WZC doelpunten kon scoren: 2-3 na het eerste part. Na nog een doeplpunt in de 2e periode en een doelpuntloze 3e periode, wilde de speelster die in de eerste 3 periodes keepte, laten zien dat ze ook het veldspel beheerst en maakte 2 van de 3 doelpunten van DSZ. Het einde van de wedstrijd verliep wat rommelig.
Volgende wedstrijd WSC E2: zondag 1 oktober 16:15 in Sassenheim.

E3: WZC E3 - De Zijl Zwemsport E3 (3-13)
WZC E3 begon actief aan hun eerste wedstrijd van het seizoen. Er werd veel gezwommen en ook goed samengespeeld. Ook keeper Koen vervulde zijn taak met verve, hoewel hij niet kon voorkomen dat De Zijl al snel op voorsprong kwam en die uitbouwde. WZC bleef goed partij geven en na een mooie aanval kon Luc het eerste WZC doelpunt inschieten. Na de keeperswissel halverwege mocht Eliza het doel verdedigen en ook zij deed dat prima. Hoewel De Zijl doelpunten bleef maken, slaagden de thuisploeg er in om nog twee doelpunten te maken: Evie en Luc zorgden voor de eindstand van 3-13. Weliswaar verlies, maar toch een goed resultaat!
Volgende wedstrijd: zaterdag 7 oktober 17:45 in De Veur

Heren 4: SVH Heren 4 - WZC Heren 4 (3-11)
WZC H4, het waterrugby team, speelde de eerste wedstrijd uit tegen SVH. De Rotterdammers hadden weinig in te brengen tegen het geweld uit Zoetermeer. Ferry had – kennelijk – een productieve dag: met 5 doelpunten nam hij het grootste deel van de score voor zijn rekening. Daarbij hielden de heren het op slechts 5 P's: kortom, voor waterrugbybegrippen een eenvoudige overwinning. De heren staan hierdoor 3e: de volgende wedstrijd is tegen de nummer 4.
Volgende wedstrijd: zaterdag 30 september 21:30 in De Veur.

Dames 1: Waterpolo Den Haag Dames 1 - WZC Dames 1 (8-8)
Zie afzonderlijk wedstrijdverslag. Volgende wedstrijd: zaterdag 30 september 19:00 De Veur.

D1: De Vliet DG1 - WZC DG1 (3-16)
Het WZC DG1 team (gemengd < 13 jaar) bleek veel sterker te zijn dan de thuisploeg. Met name het samenspel en (mede daardoor) het scorend vermogen was bij WZC goed. Door doelpunten van Jaira, Kyara, Stijn en Fabienne was het na het eerste part al 1-4. In het 2e part werd de score uitgebreid tot 1-9 door Thomas (2x), Marvin en alweer Jaira en Stijn, waarna het in het 3e part de stand opliep tot 2-13 door Stijn (2x), Kyara en Dion. Omdat Kyara een P kreeg in de laatste seconden van het 3e part en vergat dat ze daardoor moest blijven liggen aan het begin van periode 4, kreeg WZC een strafworp tegen, die gemist werd door De Vliet. Thomas, Fabienne en Kyara maakten allemaal nog een doelpunt.
Volgende wedstrijd uit tegen De Zijl, zaterdag 7 oktober 15:10

B1: BZC/de Lansingh B1 - WZC B1 (5-6)
Een spannende wedstrijd waarin beide teams met veel inzet speelden. De score – en de Ps – verliepen om en om: na de voorsprong van WZC die opliep tot 1-3 nam de thuisploeg het heft in handen en het werd 4-3. In de 4e periode werd het helemaal spannend: door doelpunten van Nick en Coen stond WZC weer voor: 4-5. BZC wilde winnen en gaf gas: WZC moest aan de noodrem trekken. De bijbehorende strafworp werd door BZC gemist, en dus bleef het 4-5. Uit een man meer situatie wist BZC de score gelijk te trekken, maar de volgende overtal situatie werd door WZC benut: met nog 1'28 op de klok werd Devano de matchwinner.
Volgende wedstrijd zondag 8 oktober 15:00, uit tegen SVH.

Dames 4: d'ELFT Dames 2 - WZC Dames 4 (3-1)
Voor beide teams was dit de eerste wedstrijd van het seizoen, en het was nog even wennen. De thuisploeg was iets sterker en stond na 3 parten met 3-0 voor. De thuisploeg was met name succesvol uit overtal situaties: 2 van de 3 doelpunten waren hiervan het resultaat. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Sanne er nog voor dat die vervelende nul van het scorebord verdween.
Volgende wedstrijd: zaterdag 30 september 14:00 in De Veur.

Heren 3: WZC Heren 3 - WZK Heren 3 (5-5)
Nadat WZC de bezoekers heel beleefd op een voorsprong hadden laten komen (0-2) werden de heren zich in het 2e partje ervan bewust dat de competitie begonnen was. De score werd geopend door Olivier, even later gevolgd door Wilco. Michael zorgde voor een marge van 2 punten (4-2). Helaas duurde de wedstrijd nog 2 parten.... WZK kwam terug, WZC stribbelde nog tegen maar uiteindelijk werd het toch 5-5, omdat met name in het laatste part WZC moegestreden was.
Volgende wedstrijd zondag 1 oktober 19:15 uit tegen De Gouwe.

D2: BZC DG1 - WZC DG2 (5-1)
Volgens het wedstrijdverslag was dit een wedstrijd met weinig hoogte- of dieptepunten, op de doelpunten na natuurlijk. Na het eerste part wisselde Malte (E1) en Yela van cap, maar daar trok BZC zich niets van aan. In de laatste periode zorgde Nick voor het enige WZC doelpunt.
Volgende wedstrijd zaterdag 30 september thuis in De Veur, 15:30 tegen ZDHC

Dames 3: WZC Dames 3 - ZVVS Dames 4 (6-10)
Door doelpunten van Pauline en Claudia kwam Dames 3 op een 3-0 voorsprong, maar ZVVS zette aan en zette de voorsprong van WZC binnen 3 minuten om in een achterstand: 3-4. Patricia maakte nog gelijk, maar het was te laat: ZVVS had het ritme gevonden en liep uit naar 4-7 in de derde periode. In de vierde periode geloofde WZC er niet meer in. Met name de vele overtal situaties konden niet benut worden.
Volgende wedstrijd zaterdag 30 september 19:00 uit, tegen MNC Dordrecht.

A1: WZC AJ1 (Jongens-A <19) - De Zijl AJ1 (3-21)
Niet alleen voor de meeste teams, maar ook voor de tafel en de tablet was dit de eerste competitiedag. Wanneer je als tablet een hele middag door verschillende mensen op verschillende manieren gebruikt wordt, heb je er op een gegeven moment geen zin meer in en loop je vast. Dat overkwam de tafel van de wedstrijd van Dames 3, waardoor de volgende wedstrijd (deze) nogal laat begon. Een slechte start waartegen de coach van de Zijl luidruchtig bezwaar maakte. Die coach was duidelijk aanwezig – daarover later meer.
De Zijl wilde duidelijk wel op tijd eindigen en zette direct druk, met name door het onderscheppen van passes, gevolgd door een snelle break. Omdat WZC regelmatig slordige passes gaf, liep De Zijl in de eerste periode uit naar 0-5. De coach was blij.
In de 2e periode werd WZC wat alerter en deed wat terug, hoewel De Zijl gewoon doorging met scoren. Uit een man meer situatie werd het eerste WZC doelpunt gemaakt, waarna een echter midvooractie leidde tot de volgende. Na een halve wedstrijd was de stand 2-10.
Het 3e en 4e part gaven hetzelfde beeld. WZC probeert, maar De Zijl is (veel) beter maakt, na soms hele fraaie acties, het ene doelpunt na het andere. In het derde part vond het scheidsrechterlijk duo dat de al eerder genoemde coach van De Zijl zich misdroeg, waarna hij weggestuurd werd. Tot ruim tijdens de volgende wedstrijd werd hierover gediscussieerd. Voor de spelers van De Zijl maakte het geen verschil (wat ook te denken geeft) – die gingen gewoon door met scoren. Kortom: voor WZC niet te winnen.
Volgende wedstrijd zaterdag 30 september 15:35 uit tegen Wiekslag.

Heren 1: De Kempvis Heren 1 - WZC Heren 1 (12-3)
Heren 1 moet nog even wennen in de huidige samenstelling. Vanaf de start van de wedstrijd waren de gastheren uit Spijkenisse de sterkere ploeg en moesten de Zoetermeerse gasten alle zeilen bijzetten om bij te blijven. Dit leverde al snel een rode vlag op voor Robin. Alain en Guido wisten wel te scoren, maar de overmacht van De Kempvis was te groot.
Volgende wedstrijd zaterdag 30 september 20:15 thuis in De Veur

Heren 5: WZC Heren 5 - Z&PC Rotterdam Heren 6 (7-6)
Zie afzonderlijk wedstrijd verslag.
Volgende wedstrijd zaterdag 7 oktober 21:30 in De Veur.

WZC index na week 38

Team

Gemiddeld aantal punten per wedstrijd

Gemiddeld doelsaldo

DG1

3

13,00

Heren 4

3

8,00

Heren 2

3

6,00

B1

3

1,00

Heren 5

3

-4,00

E1

1,50

-5,50

Heren 3

1

0

Dames 1

1

0

Dames 4

0

-2,00

Dames 2

0

-3,00

Dames 3

0

-4,00

DG2

0

-4,00

E2

0

-5,00

Heren 1

0

-9,00

E3

0

-10,00

A1

0

-18,00

Heren 6

Nog niet gespeeld

 

CJ1

Nog niet gespeeld

 

Cm1

Nog niet gespeeld