Start Verslagen WZC Dames 1 speelt knap gelijk tegen WPDH Dames 1
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Dames 1 speelt knap gelijk tegen WPDH Dames 1 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 25 september 2017 09:04

Update 27/9: kleine tekst wijziging + foto toegevoegd.

Dames 1 is het vlaggenschip van WZC. De dames spelen dit jaar in de Overgangsklasse A: dat betekent dat zij op landelijk niveau net onder de eredivisie spelen. De tegenstanders zijn bekend van het vorig seizoen: Haerlem, Waterpolo Den Haag, De Gouwe, Het Y, PSV, etc. Dames 1 speelt anderhalve competitie.
Het team heeft ten opzichte van vorig seizoen een paar wijzigingen ondergaan: Dagmar, Esther en Marjo zullen het team versterken.

De eerste competitiewedstrijd was direct een beladen wedstrijd. Het Hofbad in Den Haag heeft voor de Zoetermeerse dames een aparte betekenis. Dat ligt niet aan het bad: dat is prachtig, met groot parkeerterrein, mooie ruime kindvriendelijke tribunes, een bijzondere galm én op 15 minuten van Zoetermeer. Nee, de bijzonderheid zit bij de bewoners van het bad: de dames van Waterpolo Den Haag. Zeer bekend en mede daardoor geen makkelijk bespeelbare tegenstander.
In de Zoetermeerse gelederen waren Anne, Kim en Marloes (ja, die) opgenomen om de afwezige Dagmar, Marjo en Mariska te vervangen. Daarbij werd coach Kors, die nog steeds op vakantie was, vervangen door Jeanette Trijssenaar.

De strijd ging gelijk op, waarbij ook snel duidelijk werd wat de specialiteit van WPDH is: vasthouden! Dit leverde voor de toeschouwer komische taferelen op~omdat je van bovenaf goed kan zien wat er gebeurt. Voor de scheidsrechters is vasthouden onder water erg lastig te constateren: wat ze zien is de reactie boven water – en die mag niet altijd. Dat levert dus veel P's op voor de partij die vastgehouden wordt.
Na de 0-1 door Joelle scoorde WPDH in een overtal situatie. Marloes en Nikkie deden hetzelfde. Keepster Kim kon niet voorkomen dat WPDH nog 2x uit overtal scoorde: het eerste part eindigde in 3-3. In het 2e part was WZC sterker. Esther (2x), Marloes en Nikkie scoorden en Kim hield haar doel behoorlijk schoon: 5-7.
Vanaf het 3e part werd het rommelig. Er gebeurde van alles wat niet in de spelregels staat. Kim stopte een strafworp en een doelpunt van Nikkie waarbij iedereen op de tribune zag dat het net bewoog, werd afgekeurd. Een velddoelpunt van WPDH en nog een strafworp zorgden ervoor dat het weer gelijk stond: 7-7 aan het einde van het 3e part. In het laatste part kreeg Jeanette een gele kaart, kwam WPDH voor het eerst op voorsprong uit een veldsituatie (8-7) en kreeg vervolgens alweer een strafworp (de derde al!) - die gemist werd. Nicoline mocht vertrekken met een rode kaart. Kim stopte diverse inzetten en uiteindelijk was het Marloes (ja, die) die met een 'plof' de gelijkmaker in het Haagse doel schoot. Een knap en verdiend gelijkspel!

Jeanette, Kim, Anne en Marloes: dank voor het invallen!

2017-09-23-SGWZC-Dames1

De volgende wedstrijd van Dames 1: zaterdag 30 september 19:00 in De Veur, tegen ZV Haerlem.