Start Verslagen Wedstrijdverslagen week 40 - 4e ronde
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Wedstrijdverslagen week 40 - 4e ronde PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 10 oktober 2017 08:59

WZC wedstrijden 7 / 8 oktober 2017 (op volgorde teams)

Z&PC De Gouwe H1 (Heren) - WZC (SG) H1: 5-8
Vanuit het verre Dongen hielden dames en coach van WZC Dames 1 deze wedstrijd goed in de gaten: in beide teams spelen geliefden, dus de belangen waren verdeeld.
De wedstrijd ging tot de 3e periode gelijk op (3-3). Daarna toonden de Zoetermeerse heren hun zelfvertrouwen en de inzichten van coach Kees en overtroefden De Gouwe: aan het eind van de 3e periode was het 3-6. In de laatste periode scoorden beide teams nog twee doelpunten, waardoor de strijd eindigde in een verdiende overwinning voor WZC.
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober 18:45 in De Veur tegen OZV

d'ELFT H2 (Heren) - WZC (SG) H2 (Heren): 5-4
Een gelijk opgaande strijd waarbij de heren van WZC steeds de voorsprong namen, en d'Elft vervolgens de gelijkmaker scoorde. 4-4 zou dus een mooie uitslag geweest zijn. Helaas verbrak d'Elft dit ritme en scoorde 8 seconden voor tijd 5-4: WZC kon toen de gelijkmaker niet meer maken. Jammer heren!
Volgende wedstrijd: zaterdag 14 oktober 19:30 in De Veur, tegen hetzelfde team. Dat vraagt om revanche!

WZC H3 (Heren) - Waterpolo Residentie H2: 10-8
Hoewel de cijfers anders doen vermoeden, was de overwinning van de Zoetermeerse thuisploeg geen moment in gevaar. Na de 1-1 stand in de 1e periode gaf WZC in de 2e periode gas en liep uit naar 6-2. In de derde periode werd de voorsprong verder uitgebouwd tot 9-4. In de 4e periode was het wel weer genoeg (de heren hebben immers veel ervaring) en mochten de gasten nog wat scoren.
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober, 18:00 uit tegen LZ 1886.

WZC (SG) H4 (Heren) - MNC Dordrecht H6: 6-5
Op papier had deze wedstrijd net voor half 9 moeten beginnen, maar toen de bus uit Dongen om 21:30 weer bij de Veur kwam, begonnen de heren net aan het laatste part. De vertraging was veroorzaakt door enerzijds de waterpolo-IT (de nieuwe app van de KNZB werkt nog niet foutloos) en anderzijds de altijd bijzondere opvatting van de waterpolo spelregels door dit rugbyteam. Gelukkig rugbyde de tegenstander goed mee dus er gebeurde op elk moment in alle delen van het bad van alles. Na het eerste part was het 1-1. In het tweede part werden alleen maar P's uitgedeeld, die echter niet verzilverd werden door beide teams (bij waterpolo scoor je onder de lat, heren, niet erboven). Na de derde periode stond het gelijk: 3-3 en dus kwam het op de laatste periode aan. Met inzet van alle mogelijke middelen werkten de heren van WZC drie keer de bal in het doel; MNC bleef steken op 2, waarvan een uit een strafworp. De heren staan inmiddels halverwege in de stand.
Volgende wedstrijd: zaterdag 21 oktober 19:00 in De Veur tegen SVH, dat laatste staat.

WZC (SG) H5 (Heren) - d'ELFT H5: 8-5 – MET SPELREGELVRAAG VAN DE WEEK --
Omdat de vorige wedstrijd nogal uitliep, begon deze wedstrijd net voor 22:00 en dat is best wel laat... Scheidsrechters en spelers besloten daarom om de strijd zonder veel gedoe af te handelen. De M&Ms van WZC zorgden voor de voorsprong: Mark (2x1) en Maarten met een fraaie omhaal. d'Elft mocht terugkomen tot 4-3; toen trokken de M&Ms nog een sprintje en bouwden de stand uit tot 7-5. Het achtste doelpunt van WZC werd gescoord door Bobby.
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober 17:15 uit tegen de koploper: De Zeehond.
De spelregelvraag van de week: om een ver uitgegooide bal van de tegenpartij te onderscheppen komt keeper Sierk zijn doel uit en hindert (binnen de 5 meter) de aanstormende aanvaller, met een P als gevolg. Voordat wie dan ook iets heeft kunnen doen, pakt een speler van de aanvallende partij de bal en gooit deze van buiten de 5 meter in een keer in het doel. Wat beslist de scheidsrechter?

WZC H6 (Heren) - d'ELFT H6: 11-1
WZC Heren 6, het bierteam, mocht zaterdag als eerste van de thuisspelende teams aantreden in De Veur, enerzijds om het bad op orde te maken en anderzijds natuurlijk ook om vijf parten te spelen. De tegenstander van dienst was d'Elft Heren 6, ook een bierteam. Bij d'Elft valt de zwembroek op: waar de meeste verenigingen de naam van de vereniging op de billen van de heren aanbrengt, staat die bij d'Elft met logo en al op de voorkant. Zoals u ongetwijfeld weet bevat het logo van d'Elft een bal, waardoor het geheel een interessant beeld geeft. Voor hen die daar op letten, uiteraard.
De wedstrijd was wat eenzijdig. Na het eerste part stond het "pas" 2-1 voor de thuisploeg en hield Ivo een donderspeech – dat hielp. WZC was de rest van de wedstrijd in aantal en zwemkunsten veel sterker dan de bezoekers, hoewel AFGESCHERMD niet op schot was, hij gooide er maar 1 in. Hij besloot dus om de gaten te gaan trekken en het scoren over te laten aan de andere snelle zwemmers. Ivo maakte daarvan gretig gebruik: met 5 doelpunten werd hij de topscorer van de dag. Kees scoorde uit een heuse break en ook Orlando (2x), Hicham en Goos wisten het net te vinden. De tegenstander scoorde al in het eerste part met een doorgeschoten bal. Foutje...
Zoals u weet wil WZC Heren 6 wel leuk spelen en ook wel winnen, maar niet zo graag promoveren. Ze staan nu 3e, dus dat lijkt allemaal te gaan lukken.
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober, 21:25 uit tegen Sassenheim.

De Vennen Da1 (Dames) - WZC (SG) Da1: 8-12
zie afzonderlijk verslag
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober, 17:30 in De Veur tegen De Gouwe

d'ELFT Da1 (Dames) - WZC (SG) Da2: 4-6
Nadat de bezoeksters uit Zoetermeer het scoren in het eerste part beleefd aan de thuisploeg hadden overgelaten (2-0), namen ze het heft in handen: doelpunten van Danique en Sandra (2x) brachten WZC op voorsprong. D'Elft deed nog wat terug (3-3), maar Marije (2x) en Ingrid brachten uiteindelijk de winst over de streep.
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober 20:00 in De Veur tegen Aquadraat

WZC (SG) Da3 - NieMo-Van Vliet Da2: 4-5
Na een gelijk opgaande strijd waarbij de thuisploeg 3 partjes voor op voorsprong stonden, trokken de Zoetermeersen uiteindelijk in het 4e part aan het kortste eind: NieMo scoorde 4-4 en vervolgens 4-5. Jammer!
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober, 16:30 uit tegen ZVL

Z&PC De Gouwe Da4 (Dames) - WZC (SG) Da4: 7-4
In het nabijgelegen Waddinxveen mocht Dames 4 aantreden tegen De Gouwe. De acht Zoetermeersen (met 10 man support!) moesten het opnemen tegen 10 gastvrouwen met ervaring (zonder support), en dat bleek een hele opgave. De Gouwe Dames 4 is gespecialiseerd in boogballen – voor keepers is dat erg vervelend. Al direct na de start mocht Ilse vissen maar gelukkig plukte ze de volgende boogbal uit de lucht. De 3e was wel raak: 2-0 voor De Gouwe. Larissa raakte met een hard schot de lat en vervolgens, net voor het eind, het net, waarna De Gouwe nog een afstanddschot in het doel gooide (3-1).
Hoewel de dames van De Gouwe in het algemeen fysiek meer in te brengen hadden, lieten de gasten zich de kaas niet van het brood eten. Het omzetten van het systeem (meer 1:1) gaf al gauw een meer evenwicht beeld, waarbij het De Gouwe echter beter lukte om de bal in het doel te krijgen. Uit een man-meer situatie werd het 4-2 en met alweer een boogbal 5-2. WZC liet dat niet op zich zitten en met veel inzet werden passes onderschept en goed verdedigd. Marise liet zien dat WZC het boogkunstje ook beheerst en Daphne scoorde uit overtal: 5-4. De bezoekers gingen er nog eens goed voor zitten – het kon nog....
Helaas was de Zoetermeerse energie in het laatste part een beetje op, waardoor De Gouwe 2 doelpunten kon maken en WZC veel naast het doel schoot. Jammer – maar wel een leuke wedstrijd!
Volgende wedstrijd: zaterdag 14 oktober 18:00 in De Veur tegen AZC

WZC (SG) AJ1 - SCOM/De Zeehond'73 (SG) AJ1: 6-5
De teams waren tegen elkaar opgewassen en dat bleek enerzijds uit het scoreverloop en anderzijds uit het aantal P's dat uitgedeeld werd. Niek had al halverwege het eerste part zijn tweede P, en in totaal deelden de scheidsrechters er 13 uit.
Net voor het einde van het eerste part opende De Zeehond de score, waarna de teams in het 2e part om en om scoorden. Door de zoemergoal van Stef was het aan het begin van het 3e part weer gelijk: 3-3. Vervolgens sloeg WZC een gaatje van 2 doelpunten, en dat bleek genoeg om de winst te behalen. Door deze uitslag staat WZC AJ1 nu 8e (van de 12).
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober 17:15 in Rotterdam tegen Z&PC, dat 11e staat.

SVH BJ1 - WZC (SG) BJ1: 8-1
In een eenzijdige wedstrijd maakte SVH vanaf het begin duidelijk dat ze graag wilden winnen. En dat gebeurde; uiteindelijk mocht Jasper op 30 seconden voor het laatste fluitsignaal de eer van WZC redden.
Volgende wedstrijd: zaterdag 14 oktober 18:45 in De Veur tegen NieMo

Alkemade CJ*1 - WZC CJ*1: 12-5
De klasse van WZC CJ1 bestaat uit 7 teams: er wordt anderhalve competitie gespeeld: elk team ontmoet een ander team drie keer. WZC CJ1 bestaat uit spelers met een zeer grote inzet en behoorlijk spelinzicht: voeg daarbij nog wat persoonlijke kwaliteiten en enthousiaste coaches, en je hebt een leuk team!
In het verre Roelofarendsveen traden ze op zondag aan tegen Alkemade. Al snel bleek dat WZC wel goed verdedigde, maar zelf niet erg op schot was: paal en lat moesten het ontgelden, terwijl Alkemade wel in het doel schoot. Dante had in het eerste part een mooie inzet, maar vond de (goede) keeper van Alkemade op zijn weg. 2-0 aan het einde van het eerste part.
In het tweede part wijzigde Alkemade zijn aanvalstactiek en met succes: diverse breaks leidden tot hetzelfde aantal doelpunten. WZC had moeite met het in het doelgebied brengen van de bal, waardoor de doelpunten uit afstandsschoten kwamen: Dante scoorde met verre worpen de 3-1 en later de 5-2.
In het derde part had WZC nog geen antwoord op de breaks waardoor Alkemade uitliep naar 9-2. In het laatste part werd er strakker verdedigd en beter aangegooid, waardoor WZC uiteindelijk nog wel drie keer tot scoren kwam.
Volgende wedstrijd: zaterdag 4 november, 16:30 uit tegen AZC

BZC BZC/de Lansingh CM*1 - WZC (SG) CM1: 5-12
Vorige week speelden deze dames ook al tegen elkaar en won WZC met ruime cijfers. Deze wedstrijd gaf hetzelfde beeld: de WZC meiden zijn goed op elkaar ingespeeld en zijn ook trefzeker.
De meiden staan nu 2e in hun klasse, met 1 wedstrijd minder gespeeld dan koploper Westland en een beter doelsaldo.
Volgende wedstrijd: zaterdag 21 oktober 18 :15 in De Veur tegen Alkemade

De Zijl Zwemsport DG2 - WZC DG1: 2-19
De bezoekers en bezoeksters uit Zoetermeer waren veel sterker dan de Leidse gastheren en –vrouwen. Gedecideerd werd naar een grote overwinning toe gewerkt, omdat het voor iedereen duidelijk is dat doelsaldo erg belangrijk kan zijn in de sport... Als een echt gemengd team waren zowel de dames als de heren verantwoordelijk voor de doelpunten en de straffen.
WZC staat nu 2e in de poule met 1 wedstrijd minder gespeeld dan koploper WZK. Volgende wedstrijd: zaterdag 14 oktober, 17:15 in De Veur tegen Alkemade D1, dat 3e staat. Supporters zijn welkom!

De Plas DG*1 - WZC (SG) DG2: 1-15
Ook WZC DG2 is een gemengd team en maakt optimaal gebruik van alle spelers. Tegen het veel zwakkere De Plas wisten 8 verschillende spelers het doel te vinden. WZC staat nu 4e, met het riante doelsaldo van +23.
Volgende wedstrijd : zaterdag 14 oktober 16 :30 in De Veur tegen AZL, dat 8e staat.

WZC (SG) EG1 - De Zijl Zwemsport EG1: 0-13
Tegen koploper De Zijl had de WZC E1 weinig in te brengen. In een wat eenzijdige wedstrijd wonnen de bezoekers met ruime cijfers.
Volgende wedstrijd: zondag 5 november, 14:00 uit tegen MNC Dordrecht

WZC (SG) EG2 - Waterpolo Residentie EG*1: 6-8
In het eerste en 2e part was WZC de betere ploeg, wat resulteerde in een 4-2 voorsprong. Daarna begonnen de taaie bezoekers aan een opmars, die leidde tot 4-5 aan het eind van het 3e part en de winst voor de bezoekers.
Volgende wedstrijd: zaterdag 11 november 15:25 in De Veur tegen WZK

WZC (SG) EG3 - BZ&PC EG2: 7-9
Het jongste competitieteam van WZC heeft niet over zich laten lopen, maar trok toch aan het kortste eind. Een 1-3 achterstand werd in het 2e part omgebogen in een 4-3 voorsprong. In het 3e en 4e part was het ongelooflijk spannend: beide teams scoorden om en om. Na 5-5 en 7-7 bleek BZ&PC toch sterker.
Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober 17:10 uit tegen De Gouwe

Gemiddeld hebben de teams per wedstrijd 1,74 wedstrijdpunt gescoord. In de WZC index doen de beide DG-teams het goed, ook het meisjes C-team gaat prima. Heren 6 is door de winst van halverwege geklommen naar de 4e plaats.

team

gem punten

per wedstrijd

gem doelsaldo

per wedstrijd

DG1

3,00

15,00

CM1

3,00

9,50

DG2

2,00

7,67

Heren6

2,00

5,00

Heren4

2,00

1,00

Dames2

2,00

0,67

Heren5

2,00

-0,33

Heren1

2,00

-0,67

B1

1,50

-3,00

Heren3

1,33

-0,67

Dames1

1,33

-3,33

Heren2

1,00

1,33

E1

0,75

-7,75

A1

0,75

-10,25

Dames4

0,00

-2,33

Dames3

0,00

-3,00

E3

0,00

-6,00

E2

0,00

-10,33

CJ1

0,00

-14,50