Start Verslagen WZC Dames 1 makkelijk naar winst tegen De Vennen: 8-12
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Dames 1 makkelijk naar winst tegen De Vennen: 8-12 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 10 oktober 2017 09:10

Op zaterdag 7 oktober stond voor WZC Dames 1 de uitwedstrijd tegen De Vennen, in het verre Dongen, op het programma. Gelukkig leiden alle wegen niet alleen naar Rome, maar ook naar Dongen – met behulp van de TomTom werd Veld 1 in Dongen, zoals aangegeven in Sportlink, feilloos gevonden. Niet dat daar het zwembad was, maar dat is slechts detail. Uiteindelijk belandde het hele team met gevolg, stroopwafels, invalsters Jeannette en Marloes (ja, die) en supporter Simone in het zwemparadijs De Vennen, alwaar stoelen, bier en patat klaarstonden naast de badrand. De stroopwafels werden als blijk van waardering aan de scheidsrechters overhandigd, in het kader van "de Week van de scheidsrechter". Zij doen dit net als de spelers ook voor hun plezier!

Met Jeanette in het doel begonnen beide teams direct scherp aan de wedstrijd. WZC verdedigde sterk waardoor de thuisploeg nauwelijks aan een doelpoging toe kwam en al gauw scoorde Nikkie van afstand haar eerste doelpunt. Nadat Jeanette haar eerste Dongense inzet mooi stopte, scoorde Esther met een ver schot: 0-2. Diezelfde Esther kreeg het even aan de stok met een Dongense: tijd voor een timeout. Coach Kors wees de dames de route naar het doel, waarna door doelpunten van Nikkie (een vechtgoal), Eveline (afstand) en Marloes (ja hoor, een plof) het eerste part eindigde met een riante voorsprong: 0-5.

In het 2e part ging WZC gewoon door met scoren: Nikkie (een midvoor goal), Esther (uit overtal) en Marloes (omhaal) zorgden voor een 0-8 voorsprong. De coach van De Vennen vond het tijd voor een tactiekwijziging. Dat werkte: uit een snelle aanval van De Vennen had Jeanette het nakijken: 1-8 en een man meer situatie leverde de thuisploeg het 2e doelpunt op.

In het derde part ging de strijd gelijk op. Uit een overtal situatie scoorde De Vennen 3-8 en een regulier aanval bracht de 4-8 op het bord. De strijd werd wat harder, iets wat de scheidsrechters niet altijd goed konden inschatten. Een omhaal van Nikkie werd gestopt door de keeper, maar in tweede instantie wel ingeschoten (4-9). Nicoline en Mariska hadden goede verdedigende acties waardoor De Vennen niet verder kwam; in een overtal situatie scoorde Marloes haar derde doelpunt: 4-10.

In het laatste part schoot De Vennen veel op het doel van Jeannette, met wisselend resultaat. Na twee rake schoten van De Vennen schoot Esther ook raak met een enorm hard links schot. Jeanette mocht nog vissen na een afstandsschot en de keepster van Dongen deed hetzelfde na een schot van Nikkie. Het laatste doelpunt in de wedstrijd kwam uit een strafworp, die door De Vennen werd benut.
Na afloop was coach Kors wel tevreden met de uitslag, maar minder met het wedstrijdverloop. Dat wordt T-shirt trainen dames! Gelukkig mogen de dames nog 2x tegen De Vennen spelen, waarvan nog 1x in Dongen.

De thuisreis verliep zonder problemen. Jeanette en Marloes, dank voor het invallen en Simone voor het supporteren!
Door deze winst staat Dames 1 nu 6e (van de 8); De Vennen staat laatste.

Volgende wedstrijd: zaterdag 28 oktober, 17:30 in De Veur tegen De Gouwe, dat deze week verrassend van ZV Haerlem won.

 20171007-dames1
Foto: Jeanette op doel (Olaf Otten)