Start Verslagen WZC begint de herfstvakantie met winst: wedstrijdverslagen week 41
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC begint de herfstvakantie met winst: wedstrijdverslagen week 41 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 16 oktober 2017 11:37

WZC DG2 (Gemengd-D <13) - AZL DG1: 5-4
In een hele spannende wedstrijd liet WZC D2 zien dat je vooral door goed samen te spelen in waterpolo veel kan bereiken. Het gat werd geslagen in het eerste part, waarin WZC tussen de doelpalen schoot en AZL erover, wat leidde tot een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. De schoten die AZL tussen de palen richtte, werden door keepster Yela vakkundig gestopt. Na het eerste part zette AZL aan, kwam wel dichtbij (3-2, 4-3 en 5-4) maar WZC behield steeds de voorsprong en kon de winst veilig stellen.
Door deze winst staat de D2 nu 2e in de poule, direct achter De Gouwe, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende wedstrijd voor WZC D2: zaterdag 4 november uit, tegen BZ&PC.

Asp D2

WZC DG1 (Gemengd-D <13) - Alkemade DG1: 15-1
Ook de 3e competitiewedstrijd werd door de D1 met een grote uitslag gewonnen. Alkemade, dat zonder wisselspelers speelde, was vanaf het begin de mindere partij. De WZC spelers wisten elkaar feilloos te vinden waardoor Esmée en Thomas steeds in stelling gebracht konden worden om de doelpunten te maken.
Een merkwaardige situatie ontstond toen de goed fluitende Simone bij de stand 10-0 voor de thuisploeg halverwege het 3e part een speler van Alkemade wegens verkeerd uitkomen (het verkeerde vak) zijn 3e P en dus de rode vlag moest geven. In goed overleg werd besloten dat de speler in het water mocht blijven. Juist hij redde in het laatste part de eer voor Alkemade met een hard schot waarbij de keeper kansloos was.
Door deze winst is WZC D1 nu de koploper in de 2e klasse, met de volle winst (9 punten uit 3 wedstrijden) en een veel beter doelsaldo dan nr 2, WZK.
Volgende wedstrijd: zaterdag 21 oktober in De Veur tegen Waterpolo Residentie, dat 7e staat.


WZC Da4 (Dames) - AZC Da1: 8-5
Zie afzonderlijk verslag.De dames komen weer in actie op zaterdag 21 oktober in De Veur tegen BZ&PC.

WZC BJ1 (Jongens-B <17) - NieMo-Van Vliet BJ1: 11-4
Vanaf het begin van de wedstrijd was de thuisploeg sterker. Hoewel de eerste swimup verloren werd was het binnen een minuut na de start 1-0 voor WZC door een doelpunt van Coen, waarna uit een overtal situatie de volgende in het doel ging: 2-0. Een doelpunt dat onder de armen van keeper Robin doorschoot werd afgekeurd door de scheidsrechters, die overigens hun handen vol hadden aan de heren. Nadat alweer een overtal situatie in tweede instantie werd benut, lukte het de bezoekers nog net om in het eerste part iets terug te doen: 3-1 uit een fraaie aanval.
Het tweede part gaf hetzelfde beeld te zien als het eerste part. WZC was sterker, liet sterke individuele acties zien en wist elkaar goed te vinden. De goede keeper van AZC had meer dan voldoende te doen en wist een grotere achterstand van zijn ploeg te voorkomen. Nick scoorde voor WZC een heel mooi doelpunt uit een draai (4-1) en verzilverde daarna een strafworp. Na een tussenscore van AZC verraste Devano met een slimme hoek de keeper: 6-2.
In het 3e part werd kort na het begin gescoord door Ivo, die uit een verre, op maat gegooide worp van de keeper de 7-2 scoorde. Mooie pass Robin! De voorsprong werd verder uitgebouwd naar 9-2. In het laatste part nam WZC was gas terug en kon AZC ook nog 2x scoren.
Door deze winst is WZC BJ1 geklommen naar de 3e plaats. De volgende wedstrijd is op 28 oktober in De Veur tegen koploper MNC.
WZC H2 (Heren) - d'Elft H2: 10-5
Voor de wedstrijd stond WZC heren 2 op de 6e plaats, en de bezoekers op de 7e plaats. Op papier zou het dus een spannende wedstrijd kunnen worden!
In de praktijk waren de teams alleen in de eerste twee parten aan elkaar gewaagd. Na een schitterend achterwaarts doelpunt van Maurice en een doeltreffende aanval van Arno, scoorden de bezoekers de aansluitende goal en het was uitsluitend aan keeper Tjeerd te danken dat een achterover-inzet niet in het Zoetermeerse doel verdween. In het tweede part was d'Elft de betere partij en nam zelfs een voorsprong via een hard schot en een boogbal: 2-3. WZC herpakte zich en scoorde in een overtal situatie de gelijkmaker.
Vanaf de 3e periode waren (volgens de meegereisde fans van d'Elft) de Delftenaren vermoeid. Het kan ook zijn dat de Zoetermeerders toen pas echt op stoom kwamen. In elk geval was WZC het betere team. Arno scoorde met een omhaal, Tom met een doelpunt van afstand en Raymond legde zoveel energie in zijn schot dat de Delftse keeper er niet eens aan dacht om die inzet te stoppen. Dit leidde tot de stand 6-4 aan het eind van het 3e part.
Het laatste part was een walkover door de thuisploeg. De gasten zwommen niet meer en verdedigden met name door aan spelers te gaan hangen, wat de nodige uitsluitingen opleverde. Uit twee overtal situaties werd het 8-4. Vervolgens werden de edele delen van Arno in een dubbele houdgreep genomen, wat, toen hij dit boven water toonde, alweer een uitsluiting en een doelpunt opleverde. Ook WZC moest aan de noodrem trekken met twee strafworpen tot gevolg: keeper Tjeerd stopte de eerste strafworp maar was kansloos bij de tweede: 9-5. Arno mocht het laatste doelpunt van de wedstrijd scoren: 10-5.
WZC heren 2 staat nu met 6 punten uit 4 wedstrijden op de 4e plaats, met 2 punten voorsprong op de nummers 5 en 6, die een wedstrijd minder gespeeld hebben.
De volgende wedstrijd wordt gespeelt op 28 oktober in De Veur tegen Alkemade, dat 2e staat.

Alle teams hebben gewonnen; wat leidt tot gemiddeld 3,00 wedstrijdpunten per wedstrijd, wat een luxe! DG1 en DG2 houden hun plaats; Dames 4, BJ1 en Heren 2 stijgen op de WZC in de index.

Schermafbeelding 2017-10-16 om 12.41.41