Start Verslagen OZ&PC Dames 1 houdt de punten thuis: OZ&PC-WZC 17-6
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
OZ&PC Dames 1 houdt de punten thuis: OZ&PC-WZC 17-6 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 13 november 2017 15:14

WZC Dames 1 heeft dit seizoen een matige start. Het team speelt op hoog niveau, moet wennen aan een nieuwe samenstelling met – op dit moment - variërende keepsters. Als dan ook aanvalsleider en aanvoerder Nikkie van Veen niet kan spelen vanwege een operatie, wordt het niet makkelijker. Gelukkig houdt Kors – als erkende rots in de branding - het hoofd koel en regelt wat er geregeld moet worden.
Op de eerste dag van de carnavalsperiode toog de Zoetermeerse karavaan (zonder Olaf, die in De Veur bleef zien) naar Oldenzaal (u weet wel, A12 op, 180 km rechtdoor, bij de rotonde rechts en direct 2x links, u vindt het zwembad aan uw rechterhand). In zwembad Vondersweijde was het publiek al helemaal in de stemming gebracht door OZ&PC Heren 1, dat in een hevige strijd met PSV Heren 1 afrekende. Leuke wedstrijd, ook voor onpartijdig publiek.

 

Voor de wedstrijd van de dames bleef de tribune goed gevuld, nu versterkt met 3 WZC supporters. Ook het bier (in de bekende 2 liter kannen) en de muziek waren aanwezig, hoewel muziek alleen gedraaid werd bij doelpunten van OZ&PC, beetje jammer ..... Bij het bad maakten 12 Oldenzaalsen en 9 Zoetermeersen zich klaar voor de strijd in het warme badwater.
Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het voor de bezoeksters een moeilijke wedstrijd zou worden. Ondanks de hard werkende verdediging van WZC wist de thuisploeg gaatjes te vinden, en hoewel Julia tijdens de wedstrijd diverse goede saves verrichte, was ze kansloos tegen de boogbal waarmee OZ&PC de score opende. Het eerste doelpunt van WZC kwam op naam van Nicoline, die als midvoor goed aangepassed werd en van dichtbij scoorde.

Er werden veel overtredingen geconstateerd door de arbitrage en met name overtredingen van WZC werden – al dan niet terecht - bestraft met uitsluitingen en strafworpen, iets wat luid aangemoedigd werd door de tribune. In totaal zouden er 16 uitsluitingen plus 4 strafworpen gegeven worden, waarvan 9 plus 4 tegen WZC. WZC deed wel wat terug: Joelle, Esther en Danique wisten het net te vinden, de laatste met een hard afstandsschot.

De wedstrijd eindigde in een wel verdiende, maar qua uitslag wat geflatteerde overwinning voor OZ&PC, waarna voor OZ&PC het carnaval en voor WZC de 180 km terug naar het westen kon beginnen.

Volgende wedstrijd van WZC dames 1: zaterdag 18 november, 20:40, thuis tegen Het Y.