Start Verslagen Wedstrijdverslagen week 46
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Wedstrijdverslagen week 46 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 26 november 2017 21:48

Westland Heren 1 - WZC Heren 1: 7-9
Hoewel WZC Heren 1 nog niet in de bovenste regionen van de 3e klasse bivakkeert, is het team wel op weg ernaartoe. De hand van coach Kees Brits begint zichtbaar te worden: de heren hebben er duidelijk plezier in om het samen te doen en laten zich niet uit het veld slaan door een achterstand.
Gastheer en hekkesluiter Westland nam na een 2-2 stand het heft in handen en liep uit naar 5-2. Nadat Alain in de 3e periode een strafworp had benut, zette WZC aan, trok de stand gelijk (5-5 en 6-6) en nam een voorsprong. Westland maakte weer gelijk (7-7) en het publiek maakte zich al op voor een gelijk spel, wat een verrassing zou zijn. Met nog anderhalve minuut op de klok zette WZC de score recht: Casper scoorde in een overtal situatie en nauwelijks 30 seconden later kon Kees een timeout nemen voor de volgende overtal situatie. Ook deze werd benut, waardoor de Zoetermeerders de volle winst behaalden. Een mooi resultaat!
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, thuis tegen d'Elft, dat 4e staat.

 

De Reigers Heren 2 - WZC Heren 2: 9-10
SG De Reigers is de waterpolo combinatie voor de senioren van ZDHC en DSZ en met een nogal vals ogende reiger als logo. Het eerste en tweede herenteam zitten in dezelfde regionale klasse als WZC Heren 2. De heren kennen elkaar goed, willen allemaal winnen en dat betekent golven in het water. In totaal 20 Ps en 19 doelpunten waren het resultaat, en de winst ging mee naar Zoetermeer.
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, thuis tegen de grote broers Reigers H1.

Alkemade Heren 2 - WZC Heren 3: 7-6
Nadat de thuisploeg was begonnen met scoren, liep WZC uit naar een 1-3 voorsprong. Daarna was de thuisploeg aan de beurt: Alkemade maakte 6 doelpunten en dan is het ineens 6-3. Oeps... Aan het eind van de 3e periode realiseerde WZC, in persoon Victor, zich dat het anders moest en begon de inhaalrace. Hij scoorde nog 3 doelpunten, maar omdat Alkemade er ook nog eentje in werkte was het te weinig.
Volgende wedstrijd: zondag 26 november, thuis tegen De Zijl

WZC Heren 4 - De Kempvis Heren 4: 9-8
De wedstrijd begon met een strafworp tegen Wouter en eindigde met een P tegen een andere WZC speler, geheel zoals verwacht dus. Na de achterstand maakten Bob en JP gelijk, waarna JP met een 2e inzet in overtal de voorsprong pakte. Daarna werd om-en-om een P ontvangen en gescoord, waardoor de stand steeds gelijk was of 1 doelpunt verschilde. Het laatste part werd begonnen met 7-7. Een P voor Remco leidde tot 7-8, maar een P voor Edwin werd niet benut; in plaats daarvan scoorde JP de gelijkmaker, alweer met een 2e inzet. Bob schoot vervolgens een strafworp raak en mocht daarna samen met zijn tegenstander vertrekken. Een laatste WZC-P werd niet benut door de bezoekers.
Volgende wedstrijd: zondag 26 november, uit tegen GZC Donk

WZC Heren 5 - De Lansingh Heren 3: 5-3
Bij deze wedstrijd hadden de scheidsrechters hun handen vol: niet alleen aan de heren in het bad, maar ook aan de heren aan de tafel. Nadat het publiek de leiding aangegeven had dat de tijd moet lopen tijdens het spel (en niet tijdens de dode momenten) werd ook duidelijk dat de 30 secondenknop op tafel lag in plaats van in de hand, waardoor het tenminste 2 seconden duurde voordat de knop ingedrukt was na wisseling van de bal, als hij al ingedrukt werd. Da's best lang...
Ondanks de tafelperikelen was de thuisploeg sterker en wist dat ook in de score uit te drukken: Maarten maakte met een fraaie schijnbeweging de 1-1, Thijs scoorde na wat heen-en-weer gooien de 3-1, Nigel wist zich vrij te zwemmen voor de 4-1 en Mark scoorde met een mooie achterwaartse het laatste doelpunt voor WZC. De Lansingh deed wat terug: in het laatste part scoorden ze eerst vanuit een overtal situatie en daarna ploegde een speler zich letterlijk door de hele WZC verdediging voor zijn doelpunt.
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, uit tegen NieMo-VanVliet

WZC Heren 6 - De Reigers Heren 5: 5-2
WZC kwam tijdens het 2e part van de jeugdwedstrijd die voor hun wedstrijd gespeeld werd, er achter dat alle ingrediënten aanwezig waren, behalve hun caps .... De capcar en een hard rennend zusje zorgden ervoor dat het niet nodig was om de spelertjes van WZC D1 van hun caps te beroven, iets wat met name Ramon deugd gedaan zal hebben.
Dit rommelige begin werd voortgezet tijdens de wedstrijd. Beide teams speelden – vriendelijk gezegd – niet op hun best: zondagmiddag inspireert kennelijk niet zo erg. Hierdoor vielen individuele acties wel op: een mooi achterwaarts gegooid doelpunt van Dennis, een 1-2-tje tussen Hicham en Dennis, Jaap, De Schicht, die de swimup won en een zeer verrassende achterwaartse doelpoging waagde (de keeper lag per ongeluk goed) en Ramon, die vele spectaculaire reddingen verrichte. Orlando had het de hele wedstrijd aan de stok met een specifieke speler van De Reigers. Bij weer zo'n kregen beide heren kregen een P waarna Orlando aan de verkeerde kant het bad verliet, wat hem zelfs een UMV (zonder-gevolgen) opleverde. De Reigers zetten nog wel aan in het laatste part, maar het mocht hen niet baten.
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, uit tegen WZK


WZC Dames 1 - Het Y Dames 1: 10-17
In de Overgangsklasse A beginnen zich 2 groepen af te tekenen: PSV, Haerlem, OZ&PC, de Gouwe en Het Y bovenin en WPDH, WZC en De Vennen onderin. Voor de wedstrijd tegen Het Y was het sterkst mogelijke team van WZC opgesteld: met Kim, Marloes en Anne in het water en a.s. keeper Dagmar als assistente van Kors. Na het openingsdoelpunt van Het Y scoorde Eef met een boogje, Joelle 2x met een afstandsdoelpunt en Esther vanuit een overtal situatie. Het Y zette aan waardoor het eerste part met 4-5 afgesloten werd.
Vanaf het tweede part begonnen de scheidsrechters hun stempel te drukken op de wedstrijd. Er werden veel overtredingen als P bestraft: 16 Ps en 1 UMV voor WZC en 11 Ps voor het Y waren het resultaat. Marloes, Esther en een speelster van Het Y waren de klos van het kaartengala. De wedstrijd werd er niet beter op, integendeel: de frustratie was duidelijk merkbaar. WZC hield het hoofd onvoldoende koel waardoor Het Y de winst kon pakken. Tijdens de wedstrijd werd Marjo een arm uitgedraaid, wat haar een schouderblessure opleverde. Geen leuke wedstrijd dus!
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, thuis tegen WPDH


ZPB H&L Productions Dames 3 - WZC Dames 2: 8-6
Omdat het WZC team niet compleet was (zwangerschappen, blessures en dames 1) had coach Rutger invallers Karin, Lisenka, Marit en Mila meegenomen. Mede dankzij deze invallers ging de strijd gelijk op; helaas kon WZC een door de thuisploeg behaalde voorsprong van 2 doelpunten (4-2) niet meer inhalen.
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, thuis tegen Wiekslag

WZC Dames 3 - Aquadraat (SG) Dames 2: 2-5
WZC Dames 3 had nog niet veel wedstrijden gewonnen in deze competitie. Ook tegen middenmoter Aquadraat trokken de dames aan het kortste eind, ondanks de inzet van toppers Simone en Astrid. Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, uit tegen De Reigers

WZC AJ1 (Jongens-A <19) - Aquadraat AJ1: 6-11
Nadat de bezoekers door een ver schot en een break op 0-2 waren gekomen, kon Stef het eerste doelpunt van de thuisploeg scoren na een goede interventie en break. Tot 4-4 ging de strijd gelijk op; aan het eind van het 2e part sloeg Aquadraat een gaatje van 3 doelpunten en dat bleek uiteindelijk te veel. De thuisploeg wilde graag maar had onvoldoede rust in het spel, waardoor passes niet aankwamen. Daarbij kon WZC onvoldoende gebruik maken van de vele persoonlijke fouten van de bezoekers, die met slechts 7 spelers naar Zoetermeer gekomen waren. Nadat een speler al uitgesloten was wegens 3 Ps, werd een andere speler die 2 Ps had tot keeper gepromoveerd, om continu ondertal te voorkomen. Er waren wel mooie acties te zien, zoals het mooie doelpunt met draai van Bogdan en de 6-8 van Stef, die onder zware druk van verdedigers toch wist te scoren.
De fanatieke aanhang van Aquadraat, die in groter aantal dan het team was komen opdagen, maakte de sfeer op de tribune ongezellig. Jammer!
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, uit tegen Poseidon

Asp A

WZC BJ1 (Jongens-B <17) - ZZ&PC De Devel/ZVS BJ1: 5-9
Hoewel de teams in eerste instantie gelijkwaardig leken, bleken de heren van De Devel/ZVS beter elkaar en het doel te kunnen vinden. WZC gaf blijk van veel persoonlijke inzet: zo hield WZC keeper Robin meerdere inzetten tegen en kon Wouter door persoonlijke inzet scoren door de keeper van De Devel aan te vallen, die de bal vast hield.
Volgende wedstrijd: zondag 26 november, uit tegen SCOM/De Zeehond

WZC CJ1 (Jongens-C <15) - Katwijk/NZ&PC CJ1: 3-20
Dit was de 2e aflevering van deze wedstrijd. Vorige week werd het 1-20 in het voordeel van de bezoekers, nu wisten de jonge heren van WZC er 3 achter de keeper te schieten: Beau, Wouter en Stijn scoorden.
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, uit tegen koploper SVH. Geen makkelijke wedstrijd!
ZV Westland/ZDHC/DSZ/DES CM1 (Meisjes-C <15) - WZC CM1: 5-16
De WZC meiden kennen geen medelijden dit seizoen en staan ongeslagen bovenaan. In de meeste wedstrijden wordt de tegenstander met grote cijfers overklast; alleen tegen ZVL was de winst niet buitensporig. Uit tegen Westland c.s. hadden de dames van coaches Koen en Maurice er weer zin in: Esmée, Shania, Kelsey, Jeanine en Kyara brachten de score voor WZC op 16, terwijl keepster Yara slechts 5x hoefde te vissen.
Volgende wedstrijd: zondag 26 november, thuis tegen ZV Westland/ZDHC/DSZ/DES

WZC DG1 (Gemengd-D <13) - Vivax DG1: 21-1
De koploper tegen de hekkesluiter: een ongelijke strijd en alle ouders aan de kant wisten dat al voordat de wedstrijd begon. Onder leiding van scheidsrechter Ramon haalde WZC D1 een grote score. Na de wedstrijd vermomde Ramon zich snel als keeper voor de volgende wedstrijd, wat verbaasde blikken opleverde van de aanvoerders die nog even een handje kwamen geven.
Volgende wedstrijd: zondag 26 november, uit tegen Sassenheim

WZC DG2 (Gemengd-D <13) - Z&PC De Gouwe DG1: 5-7
Hoewel op papier De Gouwe veel sterker zou moeten zijn dan WZC, ging de strijd tot en met de 3e periode gelijk op (5-5). In de laatste periode wist WZC niet te scoren terwijl De Gouwe dat wel 2x deed.
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, uit tegen d'Elft

WIDEX GZC DONK EG1 (Gemengd-E <11) - WZC EG1: 4-6
In eerste instantie ging de strijd gelijk op, maar na de 2-2 hield hekkesluiter Donk op met scoren terwijl WZC doorging tot 2-6. In de laatste 2 minuten scoorde Donk nog 2 doelpunten, maar daar bleef het bij.
Volgende wedstrijd: zondag 26 november, thuis tegen ZPB

Alkemade EG*1 (Gemengd-E <11) - WZC EG2: 12-1
De registratie van deze wedstrijd in Sportlink geeft aan dat de thuisploeg 12 doelpunten scoorde, waarna WZC in de laatste seconde een tegendoelpunt maakte.
Volgende wedstrijd: zondag 26 november, thuis tegen De Zijl.

Alkemade EG2 (Gemengd-E <11) - WZC EG3: 5-17
Het kan verkeren, in de jeugdklasses: zo verlies je met ruime cijfers, en dan tref je een tegenstander van wie je met diezelfde ruime cijfers wint. Het komt allemaal aan op samenspel en de bal goed overgooien, en in deze wedstrijd was WZC daar beter in. Voor WZC wisten met name Jordy, Luc, Koen en Tim het net te vinden.
Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november, thuis tegen Waterpolo Residentie

WZC index week 46
Een redelijk succesvolle week, met per wedstrijd gemiddeld 1,50 wedstrijdpunt en een doelsaldo per wedstrijd van +0,11. De D1 en de meisjes CM zijn nog steeds ongeslagen, de jongens B verliezen 2 plaatsen en Heren 6 wordt geïnspireerd door Max Verstappen.

Schermafbeelding 2017-11-26 om 21.56.07