Start Verslagen Week 49: 2 teams van WZC zijn al Winterkampioen!
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Week 49: 2 teams van WZC zijn al Winterkampioen! PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 10 december 2017 17:07

ZVVS EG1 (Gemengd-E <11) - WZC EG1: 9-1
Twee teams die een gelijk aantal punten hadden, alleen WZC had er meer wedstrijden voor nodig. De Vlaardingse inzet was voor deze leeftijd bijzonder en leidde tot veel persoonlijke fouten, zelfs 3 voor een speler, iets wat je bijna nooit zien in deze leeftijdsgroep. Hendrik haalde op 17 seconden voor tijd de nare nul voor WZC van het scorebord.
Volgende wedstrijd: zaterdag 16 december, uit tegen hekkesluiter GZC Donk.

WZC DG1 (Gemengd-D <13) - Katwijk DG1: 16-6
WZC is de trotse koploper van de 2e klasse A, en speelde tegen de nummer 4, die zeker niet van plan was om zich zomaar gewonnen te geven. Met name in het eerste en 2e partging de strijd redelijk gelijk op, waarbij WZC meer doelpunten kon maken. Dit was met name te danken aan het samenspel dat dit team laat zien. De doelpunten honger van Esmée, Thomas en Stijn wordt gevoed door de goede verdedigende acties van met Marvin, Fabienne en Dion en het uitstekende keeperswerk van Dyanne. Katwijk kwam en gewoon niet door, tot frustratie van de coach, die uiteindelijk een gele kaart kreeg van de goed fluitende scheidsrechter Arno.
Door deze winst is WZC D1 verzekerd van het winterkampioenschap, gefeliciteerd!
Volgende wedstrijd: zaterdag 16 december uit tegen DSZ.

Asp D1

WZC CJ1 (Jongens-C <15) - Z&PC De Gouwe CJ1: 1-7
WZC en De Gouwe zijn niet alleen geografisch gezien naaste buren, ook in de stand staan ze gebroederlijk op dezelfde plaats. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel strijd, waarbij het hang- en trekwerk niet geschuwd werd. Omdat de scheidsrechters echt niet onder water kunnen kijken hadden ze dit minder goed in de gaten, wat het publiek betreurde.
Volgende week (zaterdag 16 december) wordt deze wedstrijd herhaald, maar dan bij De Gouwe.

WZC CM1 (Meisjes-C <15) - ZV Westland/ZDHC/DSZ/DES CM1: 5-3
De meiden van WZC hadden tot nu toe alles gewonnen, dit tot ergenis van de nummer 2, de Westland combinatie. De gasten waren met slechts 7 speelsters naar De Veur gekomen, elk gehuld in hun eigen verenigingsbadpak, een kleurrijk geheel dus. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden kon WZC door de strakke verdediging van Westland niet in het spel komen, waardoor de stand aan het begin van het 3epart gelijk, en "pas" 2-2 was. In de laatste minuut van het 3e part kwam WZC op voorliep door een strafworp (3-2), waarna Kelsey en Jeanine de stand op 5-2 brachten. Westland scoorde op 2 minuten voor tijd nog een doelpunt (5-3) waarna een hevige strijd werd geleverd, die ook nog een P opleverde voor 2 kempkippen. Na de wedstrijd zetten de dames hun strijd nog even voort tot coach Maurice erbij kwam.
Volgende wedstrijd: zaterdag 16 december, uit tegen Alkemade.

AZL/de Vliet EG1 (Gemengd-E <11) - WZC EG2: 19-0
E2 heeft nog geen winstpunten gehaald, maar ontwikkelt zich steeds beter. Tegen AZL was het team kansloos, wat leidde tot een grote score van de thuisploeg.
Volgende wedstrijd: zaterdag 16 december, thuis tegen Aquadraat.

WZC Dames 2 - SVH Dames 1: 5-2
Zie afzonderlijk verslag.
Volgende wedstrijd: zaterdag 16 december, uit tegen Sassenheim.

BZ&PC Heren 5 - WZC Heren 3: 2-9
Een onverwachte winst voor WZC, dat een na laatste stond terwijl de thuisploeg in de middenmoot bivakkeert. De thuisploeg was duidelijk niet scherp in het benutten van overtal situaties. Wilco, die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam, mocht in de eerste periode al definitief vertrekken van de scheidsrechter.
Volgende wedstrijd: zaterdag 16 december, thuis tegen Katwijk.

WZC Heren 2 - ZZ&PC De Devel Heren 1: 6-6
In de 1e klasse A hebben 2 teams (De Reigers en Alkemade) een aanzienlijke voorsprong, dan volgen WZC, ZVVS en Aquadraat en vervolgens een groep van 6 teams die ongeveer even sterk zijn. De Devel behoort bij de laatste groep. Hoewel ze onderaan in de lijst staan, doen ze zeker niet veel onder voor de andere teams – en dat bleek wel in deze wedstrijd.
Nadat WZC op voorsprong kwam door een mooie tip-in van Rutger, kwam De Devel snel langszij en op voorsprong: 1-3. Het zou tot het 3e part duren voordat WZC de stand weer gelijk getrokken had met doelpunten van Raymond, Michel en Colin: 4-4. In het 4e part liepen de gasten weer uit naar 4-6 en dus was WZC blij dat door doelpunten van Arno en Raymond een gelijkspel bereikt werd. Het was een harde wedstrijd, niet echt vermakelijk voor het publiek en zeker niet makkelijk te fluiten voor de scheidsrechters.
Volgende wedstrijd: zaterdag 16 december, uit tegen ZVVS, dat direct onder WZC staat.

WZC Heren 4 - De Lansingh Heren 2: 7-6
Het is altijd weer een bijzondere belevenis om een wedstrijd van WZC Heren 4 te zien. Ook deze aflevering maakten ze hun naam, het waterrugbyteam, weer helemaal waar. Zelfs de scheidsrechters gingen erin mee en hanteerden een eigen variant van de waterpolospelregels. Aangezien dat vooraf bekend gemaakt was, had protest niet zoveel kans. Beide partijen maakten dankbaat gebruik van hun rugby-ervaring, want des te meer ervaring je hebt, des te verder kan je gooien. Dat maakte het voor de scheidsrechters wel gemakkelijk: ze konden gewoon op de 5 meter lijn blijven staan, want daar lag altijd iemand en in het veld ertussenin gebeurde toch niets. Er werd gelijk op heen-en-weer gegooid; WZC kon de wedstrijd winnen door beter aanspelen in het doelgebied. Met name Bob en Ferry hadden fraaie combinaties, waarbij Bob gooide en Ferry tikte.
Volgende wedstrijd: zaterdag 16 december, uit tegen BZC, dat 1 punt meer heeft.

SCOM/De Zeehond'73 Heren 1 - WZC Heren 1: 7-11
Een spannende wedstrijd, met een groot aantal uitsluitingen en drie strafworpen. De Zoetermeerders waren in eerste instantie onder de indruk waardoor de gastheren konden uitlopen naar 4-0. Nadat Sebastiaan halverwege de 2e periode de score voor WZC had geopend, kroop WZC naar de gastheren toe en halverwege het 4e part werd het gelijk door een goed ingeschoten strafworp van Robin: 7-7. Dit was de nekslag voor de gastheren: WZC kreeg de gelegenheid om in nog geen 3 minuten 4 doelpunten te maken waardoor de eindstand werd bereikt.
Door de winst staat WZC nu 5e en komen de bovenste plaatsen in het zicht. De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 december, uit tegen WZK dat 7e staat, 2 punten achter WZC.

Zondag 10 december: alle wedstrijden afgelast.

WZC index
De bovenste drie zijn ongewijzigd, waarbij de D1 en de meisjes echt wonnen en Heren 6 niet speelde door de sneeuw. Dames 2 wisselde van plaats met de herenjeugd B.

Schermafbeelding 2017-12-10 om 17.11.05