Start Verslagen WZC Dames 2 – SVH dames 1: 5-2
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Dames 2 – SVH dames 1: 5-2 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 10 december 2017 17:15

Voorafgaand aan elke wedstrijd speelt zich op de tribune een ritueel af: het publiek bekijkt "het vlees in de badkuip" én de meegekomen fans. Bij deze wedstrijd was het duidelijk dat SVH Dames 1 zich het eerste team voelt van de vereniging terwijl WZC Dames 2 meer "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg" uitstraalt.
Het publiek van SVH was - in groter aantal dan de fans van WZC - met accent en al luidruchtig aanwezig. Er stond ook wel wat op het spel: SVH had 16 punten uit 8 wedstrijden en WZC stond daar net 1 punt achter, dus de teams waren op papier aan elkaar gewaagd.

In de praktijk bleek dat ook zo te zijn. De gasten uit Schiedam maakten na een minuut snel gebruik van een man meer situatie: 0-1. WZC was direct wakker en ging op zoek naar doelpunten. In eerste instantie moesten de coördinaten van het doel nog bevestigd worden in het ballistieke systeem: Marije en Ingrid vonden wel de paal en de lat, maar nog niet het net.

Direct na het begin van het 2e part taterde Anne WZC op gelijke hoogte. SVH had inmiddels duidelijk gemaakt dat handen en voeten op allerlei manieren gebruikt kunnen worden en WZC had moeite met het overspelen: passes waren nogal scherp waardoor er veel onnodige strijd en balverlies ontstond. Gelukkig ligt Kim in het doel...

In het 3e part constateerde de tafel dat een speler van WZC – die eruit gestuurd was - niet op de spelerslijst in de tablet voorkwam en floot de wedstrijd af. Een ongewone gebeurtenis! De scheidsrechters gingen met de tablet verhaal halen bij coach en speler. Tijdens deze discussie rende een jurylid van de tafel met de andere tablet - waarmee de spelerscontrole gedaan was - naar de scheidsrechters: de speler was namelijk wel aanwezig in de lijst van die tablet. Als een echte serveerster in een sushi-restaurant kwam het jurylid met 2 tablets terug bij de tafel waarna de tablets gesynchroniseerd en de wedstrijd hervat kon worden. Jaja, er is nog veel te doen in de ICT...

Inmiddels was het 2-2 en de strijd werd heviger. WZC scoorde een doelpunt na de 30 seconden zoemer (telt niet) en Kim stopte 2x een schot van nog geen meter afstand. Mila werd gecrunched door de tegenstander en had pijn. Ingrid brak de ban: op een fraaie aangooi van Marije gooide ze de 3-2 in het doel. SVH was duidelijk bereid om zich met hand en tand te verzetten tegen een nederlaag, hierin verbaal gesteund door hun fans, maar de thuisploeg was inmiddels wel gewend aan het ruk-en trekwerk en de schutters hadden het vizier scherp. Marije scoorde 4-2 bij een overtal situatie en Ingrid had een zeer fraaie boogbal in huis, vanaf bijna 12 meter precies in de kruising: 5-2.

Door de winst is WZC geklommen naar de 3e plaats met 18 punten uit 9 wedstrijden, 4 punten achter de nummer 2 (ZPB dames 3) en 6 punten achter de koploper (De Kempvis); SVH staat 5e.
De dames van WZC spelen hun laatste wedstrijd van 2017 op zaterdag 16 december uit tegen Sassenheim, dat nu 4e staat. Dat wordt dus weer een spannende wedstrijd!

kim thuiswedstrijd