Start Verslagen Wedstrijdverslagen week 50
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Wedstrijdverslagen week 50 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 17 december 2017 14:32

WZC EG2 (Gemengd-E <11) - Aquadraat EG*1: 3-8
WZC E2 is een team dat een sterke ontwikkeling doormaakt. De eerste wedstrijden verloren ze met grote cijfers, waarbij 20 tegendoelpunten of meer geïncasseerd werden. In de afgelopen periode is het team steeds beter gaan spelen en krijgen ze grip op de tegenstander. Het is nog niet zo ver dat ze een wedstrijd tegen de nummer 4 – Aquadraat – winnend of met een gelijkspel kunnen afsluiten, maar het behaalde resultaat, zowel de 3 doelpunten voor als de maar 8 tegen, mag er zijn.
De volgende wedstrijd: 20 januari, uit tegen Westland.

WIDEX GZC DONK EG1 (Gemengd-E <11) - WZC EG1: 5-16
Het lukte Donk pas in de 2e periode om een doelpunt te maken, maar toen had WZC er al 6 in liggen. Daarna kreeg Donk wat meer ruimte om te scoren, maar de winst van WZC is nooit in gevaar gekomen. Door de winst eindigt WZC E1 dit kalenderjaar op de 5e plaats, met 3 punten achterstand op de nummer 4: De Kempvis en 4 punten voorsprong op ZVVS, de nummer 6 – maar die heeft 3 wedstrijden minder gespeeld. ZVVS is de eerste tegenstander in 2018: op zaterdag 13 januari in De Veur zal deze spannende wedstrijd gespeeld worden.

Katwijk DG2 (Gemengd-D <13) - WZC DG2: 8-6
Op papier een wedstrijd tussen 2 gelijkwaardige teams, en ook in het koude bad in Katwijk bleek dat zo te zijn. Halverwege het 2e part leek Katwijk een walkover te gaan doen: ze hadden een voorsprong van 5-1 opgebouwd. Nick en Jeremy zorgden ervoor dat het gat beperkt werd tot 2 punten. Katwijk liet dat niet zomaar gebeuren en er werd om en om gescoord. Thomas en (alweer) Jeremy schoten raak voor WZC, waardoor het halverwege het 4e part 7-6 voor de thuisploeg stond. Een gelijkspel hing in de lucht .... Op 1 minuut voor tijd maakte topscoorder Arjette van Katwijk haar 4e doelpunt waardoor een wedstrijdpunt voor WZC niet meer haalbaar was.
Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari uit tegen AZL.

Asp D2

DSZ DG1 (Gemengd-D <13) - WZC DG*1: 3-15
In een regelmatige wedstrijd gaven de gasten en winterkampioenen van WZC een demonstratie van goed samenspel en spelinzicht. DSZ had hier geen antwoord op. WZC blijft natuurlijk de koploper, DSZ eindigt het kalenderjaar op de 8e plaats. Volgende wedstrijd van WZC: zondag 14 januari uit tegen De Residentie, dat laatste staat.

Alkemade CM1 (Meisjes-C <15) - WZC CM1: 5-8
De eerste wedstrijd van winterkampioen meisjes C WZC tegen de meiden van Alkemade werd zoals verwacht gewonnen door WZC. In dit geval maakte ook Alkemade een doelpunt voor WZC, iets waar ze vast geen gewoonte van willen maken. De volgende wedstrijd is een herhaling van deze wedstrijd en wordt gespeeld bij Alkemade op 13 januari.

Z&PC De Gouwe CJ*1 (Jongens-C <15) - WZC CJ*1: 19-1
Vorige week werd deze wedstrijd in De Veur gespeeld, nu speelden de teams in De Sniep. De Gouwe was in beide wedstrijden sterker en liet WZC geen enkele kans. Wouter benutte namens WZC een man meer situatie. Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari, uit tegen AZC.

ZPB H&L Productions BJ2 (Jongens-B <17) - WZC BJ1: 5-4
Hoewel sportlink niet altijd te vertouwen is (zie Heren 6) was dit een spannende wedstrijd, waarin er door beide teams om-en-om gescoord en een P ontvangen werd. Uiteindelijk trok WZC aan het kortste eind: een onderweg opgelopen achterstand van 2 doelpunten bleek er eentje te veel te zijn.
WZC staat nu 4e, met 12 punten uit 7 wedstrijden. Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari uit tegen MNC, dat 2e staat met 4 punten meer.

WZC AJ1 (Jongens-A <19) - De Linge/PCG (SG) AJ1: 8-10
De nr laatst tegen de nr 8, vanaf het begin een moeilijke wedstrijd voor WZC. De thuisploeg had al in het eerste part een speler met 3 persoonlijke fouten en (dus) een uitsluiting, altijd een nadeel. In dat licht is het knap dat WZC goed bij gebleven is. De doelpunten van WZC kwamen van Vince, Jack Luke en Avinash. Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari, thuis tegen Z&PC.

Waterpolo Residentie Dames 1 - WZC Dames 4: 2-5
WZC dames 4 is het opleidingsteam en bestaat voor een groot deel uit jeugdige talenten. De dames zijn snel en trappen inmiddels niet meer in de tricks en cheats van meer ervaren dames. Marit, Enza, Danique en Larissa wisten het net te vinden. Door de winst is WZC – na een aarzelende seizoenstart - het team van de gastvrouwen gepasseerd en staat nu 5e, met 9 punten uit 7 wedstrijden. In het nieuwe jaar beginnen ze op zaterdag 13 januari, uit tegen BZ&PC, dat 3e staat met 13 punten.

WZC Dames 3 - ZVL-Tetteroo Dames 7: 1-18
Een wat eenzijdige wedstrijd tussen teams met een zeer verschillende teamopbouw en een leeftijdsverschil van ongeveer 20 jaar. Patricia redde aan het begin van het 4e part de eer van WZC. Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari, thuis tegen het andere ZVL team: koploper ZVL 5.

Sassenheim Dames 1 - WZC Dames 2: 3-3
WZC dames 2 staat 3e in de klasse en wil (en kan) meer. Sassenheim dames 1 staat 4e in de klasse en wil (en kan) meer. Deze wedstrijd was dus op voorhand een beladen wedstrijd. WZC heeft een grote ziekenboeg en het was plezierig dat Marit, Danique en Enza konden invallen. Anne werd vanuit Dongen met een speciale koerier net op in Sassenheim afgeleverd. De wedstrijd was spannend en werd gekenmerkt door stevig verdedigend werk - en weinig doelpunten. Uiteindelijk deelden de teams de punten, waardoor de stand in de klasse niet wijzigt. WZC staat 5 punten achter op de nr 2, De Kempvis. Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari, uit tegen Aquadraat, dat 10e staat.

De Vennen Dames 1 - WZC Dames 1: 8-12
Zie afzonderlijk verslag. Volgende wedstrijd: zaterdag 20 januari, uit tegen De Gouwe.

WZC Heren 6 - De Zijl Zwemsport Heren 8: 12-11
Bij Heren 6 (best of the rest) is altijd wat te doen. De heren staan bekend om het 5e part, en in dit geval is dat ook duidelijk gemaakt via Sportlink. Tijdens de wedstrijd werd de stand gevolgd via Sportlink, eindstand 8-3. De volgende melding van Sportlink was dat het 0-0 was: kennelijk was de tafel begonnen met het opnieuw invoeren van de wedstrijdgegevens. De hele wedstrijd is nu gespeeld in de laatste minuut van het laatste part – dat gaat natuurlijk wel zo snel. Wel knap om 23 doelpunten en 9 Ps in een minuut te maken.... Voor de intimi: Patrick kreeg ook een P. Na een matig begin in de 4e klasse winnen de heren nu al hun wedstrijden, waardoor ze nu al 4e staan, 2 punten achter de nr 3 en in totaal 6 punten achter de koploper.
Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari, thuis tegen Sassenheim, dat 8e staat.

WZC Heren 5 - Poseidon'56 Heren 3: 7-7
In een stevige wedstrijd kwamen de gasten op 0-3 voorsprong, waarna WZC in de achtervolging moest. Nadat de stand 4-4 was geworden in het 3e part, nam WZC een kleine voorsprong die niet vastgehouden kon worden – Poseidon laat zich niet zomaar aan de kant zetten.
Door de puntendeling staat WZC op de 5e plaats, 8 punten achter op de nr 4, die een wedstrijd meer gespeeld heeft. Poseidon heeft de laatste plaats verlaten. Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari, thuis tegen SCOM, dat 1e staat.

BZC Heren 3 - WZC Heren 4: 8-6
De nr 4 (BZC) speelde tegen de nr 5 (WZC): tussen beide teams was 1 wedstrijdpunt verschil. Vanaf het begin ging de strijd gelijk op, met doelpunten en uitsluitingen over en weer. Uiteindelijk sloeg BZC een gaatje en trok daardoor de winst naar zich toe. WZC staat nog steeds 5e, maar wordt belaagd door ZVVS, dat 2 punten achter WZC staat en 2 wedstrijden nog moet spelen. Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari, thuis tegen Wave.

WZC Heren 3 - Katwijk Heren 4: 6-1
Heren 3 raakt in de winning mood, altijd goed om een jaar daarmee af te sluiten! Na de winst van vorige week tegen het hoger staande BZ&PC, moesten vandaag de heren van Katwijk er aan geloven. In de eerste periode scoorden de gasten wel een doelpunt (2-1) maar daar bleef het bij en dat was niet voldoende. WZC heeft nu 10 punten uit 9 wedstrijden en is daarmee BZ&PC voorbij. Volgende wedstrijd: zaterdag 13 januari, thuis tegen LZ.

ZVVS Heren 3 - WZC Heren 2: 11-5
Vooraf was al duidelijk dat ZVVS, de nummer 4, graag zou winnen van WZC, dat 3e stond. ZVVS wil overigens altijd graag winnen van WZC – de verenigingen kennen elkaar goed. ZVVS kwam goed uit de startblokken en de gasten stonden met 7-0 achter voordat ze er erg in hadden... WZC kwam wel terug door doelpunten van Rutger, Arno en Maurice, maar topscorer Bart van ZVVS was niet te stuiten en bepaalde de eindstand. ZVVS is nu ten koste van WZC gestegen naar de 3e plaats. Volgende wedstrijd van WZC: zondag 14 januari, uit tegen de nr 2, Alkemade.

WZK Zwemmen Heren 1 - WZC Heren 1: 4-13
Zie apart verslag. Volgende wedstrijd: zaterdag 20 januari, thuis tegen Sassenheim.

WZC index
In de WZC index heeft Heren 1 zich ten koste van de Jongens B op de 5e plaats genesteld, met gemiddeld 1,80 wedstrijdpunt per wedstrijd, een mooi resultaat! De winterkampioenen (D1 en de meisjes C) staan natuurlijk bovenaan, gevolgd door Heren 6, Dames 2 en Heren 1.

Schermafbeelding 2017-12-17 om 14.38.40