Start Verslagen WZC Dames 1 en Heren 1 sluiten 2017 met winst af
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Dames 1 en Heren 1 sluiten 2017 met winst af PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 17 december 2017 14:47

Waterpolo in Zoetermeer is WZC: de startgemeenschap van de verenigingen WVZ en ZVZ. WZC doet het goed: het eerste damesteam speelt op nationaal niveau in de Overgangsklasse, het eerste herenteam speelt 3e klasse Bond.
De dames van WZC namen het in het afgelopen weekend op tegen de dames van De Vennen uit en in Dongen. In een spannende wedstrijd die door de scheidsrechters uitstekend werd geleid, was WZC sterker: speelsters Nikkie van Veen, Esther Klok, Anne Brits, Marloes Knol en Joelle Hoegee scoorden in totaal 12 doelpunten. De gastvrouwen bleven steken op 8 doelpunten, mede door het goede verdedigende werk van WZC, in het bijzonder keepster Julia van der Graaf, die zelfs een door haarzelf veroorzaakte strafworp stopte.
Coach Kors van Tilburg toonde zich na de wedstrijd tevreden over het feit dat meerdere speelsters tot scoren kwamen. "Alle speelsters van dit team kunnen scoren en als je daar gebruik van maakt, wordt het voor de tegenstander erg moeilijk om te verdedigen. Dat hebben we in deze wedstrijd laten zien."

Dames 1 - De Vennen Julia

Terwijl de dames in Brabant vertoefden, waren de heren van WZC te gast bij het wat dichterbij gevestigde WZK Zwemmen in Wassenaar. Niet alleen qua kilometers maar ook qua punten was de afstand klein: WZK had 13 punten, 2 minder dan WZC. Bij de heren van WZC is de hand van coach Kees Brits inmiddels zichtbaar: na een aarzelende seizoenstart spelen de heren nu assertief en met veel plezier. Nadat WZK op voorsprong was gekomen, zorgden 8 verschillende spelers van WZC voor de scores waaruit ook bij de Zoetermeerse heren blijk gegeven wordt van scorend vermogen van veel verschillende spelers. Keeper Gerlof van der Veen hield daarbij zijn doel zo schoon mogelijk, wat uiteindelijk resulteerde in de 4-13 winst voor de Zoetermeerders. Door deze winst komen de heren van WZC in de topzes van de klasse waarbij ze slechts 4 punten minder hebben dan de nummer 3. Een mooie prestatie!

Beide Zoetermeerse teams spelen op zaterdag 20 januari hun eerste wedstrijd in 2018: de dames spelen uit tegen De Gouwe uit Waddinxveen, de heren spelen thuis, tegen Sassenheim.

Op zaterdag 13 januari worden door de andere teams van WZC de eerste competitiewedstrijden gespeeld in De Veur. Toegang is gratis; de wedstrijden beginnen om 15:45 uur.